Clătitele americane sunt delicioase în combinaţie cu fructe, dulceaţă, sirop, nutella, frişcă, branza sau cu
topping-urile dorite. Clătitele americane sunt mai groase şi pufoase comparativ cu cele
clasice, subţirele, cu care ne-am obişnuit noi. Şi se fac foarte simplu.
CLATITE AMERICANE |
30 g unt topit
130 g făină
2 linguri zahăr
1 linguriţă cu vârf de praf de copt
240 ml lapte
1 ou mare
un vârf de sare
ulei pt prăjitul clătitelor
Mod de preparare
1 - Amestecă într-un castron făina, zahărul, sarea şi praful de copt.
2 - Într-un alt vas amestecă untul topit (să nu fie fierbinte) cu laptele şi oul. După ce pui oul bate puţin cu telul compoziţia pentru a se omogeniza bine.
3 - Toarnă ingredientele uscate (amestecul cu făină) peste cele lichide şi amestecă-le puţin să se omogenizeze, nu amesteca prea mult.
4 - Încinge bine tigaia nonaderentă pentru clătite şi unge-o cu puţin ulei (pentru o ungere fină foloseşte o pensulă de gătit înmuiată în ulei).
Pentru o clătită toarnă 2-3 linguri de aluat (sau poţi folosi un polonic mic) fără a întinde aluatul pe toată suprafaţa tigăii ca la clătitele clasice. Poţi folosi spatele lingurii pentru a aseza/întinde puţin aluatul să aibe o formă rotundă.
Prăjeşte clătita până când suprafaţa ei începe să facă bule, iar câteva s-au spart. Întoarce-o apoi cu atenţie cu o spatulă subţire, las-o şi pe această parte până când se rumeneşte. Ambele părţi trebuie să fie puţin rumenite.
Păstrează clătitele într-un vas acoperit cu folie de aluminiu până termini compoziţia pentru a se menţine calde. Serveşte-le calde, cu topping-urile dorite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.