Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorbă de lobodă ca în Ardeal

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Ciorbă de lobodă ca în Ardeal, cu lactate și smântână. Cum se face o ciorbă de lobodă roșie. Rețeta ardelenească de ciorbă de lobodă sau alte verdețuri.

Ciorbă de lobodă ca în Ardeal

Ciorbă de lobodă ca în Ardeal

Ingrediente:

  • 250 de grame de lobodă roșie
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță paprika dulce
  • 1/2 lingură de făină
  • 500 ml. de lapte
  • 500 ml. apă
  • 60 de grame de smântână 
  • 150 ml. lapte bătut
  • 1 gălbenuș
  • 1 legătură de mărar
  • pentru înăcrit, oțet
  • sare și piper
  • opțional: omletă rumenă pe ambele părți dintr-un ou, fâșiuțe de slănină afumată

Mod de preparare:

1. Se spală loboda roșie în câteva ape reci. Se curăță și se spală ceapa verde și usturoiul. Se toacă rondele partea albă și cea verde deschis a usturoiului și a cepei. Se toacă și frunzele de ceapă și se pun separat. Loboda se curăță de rădăcini și cotoarele mai groase și se toacă în bucăți potrivite.

2. Se pune pe foc mediu o oală și se adaugă uleiul, apoi ceapa și usturoiul tocate. Se adaugă de la început un praf de sare și se călesc pe foc mediu/mic până se înmoaie.

Observație: în loc de ulei s-ar putea folosi slănina afumată, prăjită în oală până se topește grăsimea și se rumenesc jumările, dar afumăturile sunt și ele pe acea listă extrem de cuprinzătoare a chestiilor de care n-am chef azi.

3. După ce ceapa și usturoiul s-au înmuiat, se adaugă făina și paprika, se amestecă rapid și imediat se stinge cu laptele și apa, pentru că paprika nu are voie să rămână prea mult timp ”pe uscat”, căci și-ar schimba culoarea și aroma.

4. Se aduce lichidul la fierbere, se gustă și se adaugă sare după gust. Se adaugă acum loboda tăiată în bucățele cât și frunzele de ceapă verde tocate.

5. Se mai ține pe foc doar până dă un clocot și cu loboda, care se va înmuia rapid și va colora zeama într-un roz frumos, apoi se trage de pe foc și se adaugă mărarul tocat.

6. Într-un castronel, se bate cu o furculiță gălbenușul cu smântâna și laptele bătut, se diluează cu 1 polonic de zeamă fierbinte apoi se toarnă în oală și se omogenizează rapid cu ciorba. Se mai ajustează gustul ciorbei cu sare și piper după gust, urmând ca de acru să și-o potrivească fiecare în farfurie.

Mâncati zeama asta cu felii groase de pâine de casă, prăjite și frecate c-un strop de usturoi. 

Poft-am avut, ceea ce vă doresc și domniilor voastre!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!