O ciorbă gustoasă și plină de savoare, așa as răspunde dacă cineva m-ar întreba de ce aș recomanda această ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână. Dar hai să vedem de ce avem nevoie și despre ce este vorba, însă vă asigur de gustul minunat al acestei ciorbe.
Ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână |
- O ceapă
- 150 g morcovi
- 100 g țelină rădăcină
- 100 g ardei gras
- 3-4 căței de usturoi
- 50 ml ulei
- 500 g fasole verde
- 300 g cârnați afumați
- 1 ardei iute murat (Opțional)
- 350 g smântână
- 3 gălbenușuri
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură de cimbru uscat
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Curățăm toate legumele, inafară de fasolea verde, le tăiem cuburi și le punem la călit cu ulei și sare.
După 5 minute adăugăm cârnatul tăiat felii de jumătate de centimetru, călim pentru 2-3 minute la foc mic și adăugăm 1,5 l apă și fierbem cam 20 de minute sau atât cât este nevoie, ca cârnatul să fie gătit
Adăugăm fasolea verde, cimbrul, piper, oțet de la ardeii iuți (după gust), sare și fierbem pentru 8-10 minute.
Între timp pregătim liezonul: amestecăm gălbenușurile cu smântâna și după ce fasolea a fiert luăm cât mai mult din supă și punem în amestecul de smântână, asta pentru a aduce liezonul cât mai aproape de temperatura din oală. Răsturnăm înapoi în oala și amestecăm 3-4 minute încontinuu.
Tocăm mărarul și punem jumătate în oală.
Servim cu restul de mărar verde tocat.
Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.