Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Rețeta asta o voi repeta la vremea ei și o vom mânca pe balansoar, acoperiți de o pătură moale.
Strugurii ăștia au fost gândiți inițial ca decor pentru înghețată, dar au devenit între timp, ingredientul principal în rețeta asta de care ne-am îndrăgostit.
Struguri copți cu rozmarin și înghețată cu lămâie |
Pentru înghețata cu lămâie:
- 250ml smântână lichidă pentru frișcă
- 200ml lapte condensat îndulcit
- coaja și sucul de la 1 lămâie mare
Mod de preparare:
Pentru înghețata asta rapidă, smântâna se ține la rece pentru cel puțin 24 de ore înainte și se bate apoi cu mixerul până când obții o frișcă tare.
În acest amestec încorporezi cu mixerul (la viteză mică) laptele condensat. La final adaugi coaja și zeama de lămâie.
Toarnă totul într-o tavă mică de chec și pune la congelator cel puțin 6 ore.
*Ca să pui înghețata în boluri e nevoie de cel puțin 10 minute după ce o scoți din congelator ca să o poți consuma la o consistență plăcută.
Pentru strugurii copți:
- 1 ciorchine mare de strugure negru
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri zahăr brun
- 1 crenguță de rozmarin
Pune strugurii, cu tot cu ciorhine într-o tavă pe hârtie de copt. Stropește cu ulei de susan, presară zahărul și frunzele din crenguța de rozmarin. Amestecă puțin și pune în cuptorul încins la 170C, timp de 15-20 de minute, până când strugurii se înmoaie și încep să pocnească. Lasă-i să se răcorească în timpul în care lași și înghețata scoasă din congelator să se încălzească puțin la temperatura camerei pentru a o putea pune în boluri.
Asamblare:
Decorează cu nucă coaptă, tocată mărunt, și apoi cu boabe de struguri fierbinți și picături din siropul scurs în tavă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.