Bunatati in tigaie. – Nu ai timp sa gatesti, dar vrei ceva bun pentru pranz sau cina? Una din retete sunt o solutie perfecta. Sunt bune, sanatoase, gustoase, se fac repede si, peste toate, sunt retete celebre.
Ingrediente:
Tigaie tiroleză
- 700 g mușchi de vițel
- 200 g ciuperci
- 2 cartofi mari
- 2 cepe mari
- boia de ardei dulce
- 1 vârf de cuțit de boia de ardei iute
- ulei
- pătrunjel verde tocat
- sare
Mod de preparare:
1. Curăță cartofii, taie-i cubulețe și pune-i la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape gata, pune la prăjit, într-o tigaie mai înaltă, carnea tăiată bucățele (cât o îmbucătură), frecată cu boia. Când e gata, scoate pe platou
2. Trage ciupercile la tigaie, alta, cu un praf de sare. Când sunt gata, le scoți lângă bucățile de carne.
3. Călește în grăsimea rămasă de la carne ceapa tăiată julien, cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, toarnă deasupra cartofii bine scurși. Lasă să se aurească bine, ametescând des.
4. Adaugă ciupercile, boiaua iute și zeama care a rămas de la sotarea lor, și carnea și mai lasă-le împreună pe foc un minut, două. Potrivește de sare, presară pătrunjel verde tocat pe deasupra și servește direct în tigaie.
Sfat:
♦ Carnea de vită nu se ține prea mult pe foc, pentru că se întărește. Dacă nu-ți place vita, combinația merge și cu pui sau porc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.