Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gogoși la pâlnie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este un desert cu care vei impresiona pe oricine, de la bunici drăgătoși la copii pofticioși, așa că pune-ți șorțul de bucătărie preferat și află cum poți face gogoși la pâlnie la tine acasă.

Gogoși la pâlnie
Gogoși la pâlnie

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 cană și jumătate de făină
  • 1 cană de lapte
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de rom
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • 1 cană de căpșuni tăiați în jumătate
  • un sfert de cană zahăr
  • frișcă
  • zahăr pudră

Pentru prăjit:

  • 2 căni de ulei

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, combină făina, zahărul, praful de copt și zahărul vanilinat. Cu degetele, fă o mică gaură în mijloc, unde pui cele 2 ouă, un praf de sare, esența de rom și laptele.

Începe să amesteci aluatul cu un tel, întâi mai ușor, apoi mai energic, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Aluatul acesta trebuie să semene cu cel de clătite, astfel încât să curgă, dar să fie totuși destul de gros. Mai adaugă puțin lapte până ajungi la consistența necesară.

Aluatul e gata? Încinge o tigaie cu margini înalte la foc mediu spre mare pe aragaz, turnând cele 2 căni de ulei. Așteaptă până când uleiul este suficient de încins.

Ia pâlnia, pune un deget la fundul acesteia, pentru a astupa gaura și a împiedica aluatul să curgă, apoi, ajutându-te de un polonic, toarnă aluatul în pâlnie, cam până la jumătatea acesteia sau puțin mai mult.

Acum urmează partea cea mai interesantă a rețetei. Ai 2 opțiuni în care poți prepara gogoși la pâlnie. Fie le faci mari, acoperind întreaga suprafață a tigăii, fie folosești forme rotunde de prăjituri pe care le pui în ulei și eliberezi aluatul numai în interiorul acestora. Prin cea de-a doua variantă, vei obține mini-gogoși ce-ți vor fura inima.

Așază pâlnia deasupra tigăii cu ulei încins și ia degetul, apoi începe să faci mișcări circulare cu pâlnia, în timp ce aluatul curge în baia de ulei sau în forma rotundă de prăjituri. Lasă-ți imaginația să te ghideze în a da formă gogoșii, important este să te miști cât mai rapid și să faci mișcări variate, umplând toate golurile, pentru a da o formă cât mai spectaculoasă gogoșilor.

Lasă gogoașa să se rumenească în partea de jos timp de 1 minut, îți vei da seama când e gata observând găurile rămase. Apoi, apucă gogoașa cu cleștele, mai din centru, pentru a nu se rupe, și întoarce-o pe partea cealaltă, așezând-o înapoi în ulei. Mai las-o la prăjit încă 1-2 minute.

Pregătește o farfurie mai mare sau un platou pe care să pui 2 șervețele de hârtie, pe care vei scoate gogoașa, pentru a îndepărta excesul de ulei din aceasta.

Repetă procedura până când termini tot aluatul.

Pentru decorul gogoșilor, ia un bol mare în care adaugă feliile de căpșuni și zahărul. Acoperă bolul și lasă căpșunile să stea așa timp de 20-30 de minute, până devin suculente.

Pe fiecare gogoașă în parte, pune topping-ul de căpșuni, adaugă o lingură de frișcă și presară puțin zahăr pudrat pe margini.

Va ieși un deliciu nemaipomenit, pe care te încurajăm să-l împarți atât cu prietenii, cât și cu familia.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!