Mancarurile simple, din ingrediente de sezon, sunt cele mai gustoase. Mai ales atunci cand gatesti retete romanesti vechi, mancaruri cu traditie. Tie ce reteta iti aminteste de gustul de acasa.
Puricei cu rosii |
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregateste o mamaliga si las-o sa se raceasca. E si mai bine daca o lasi o zi, sa se usuce putin.
Intr-o tigaie incalzeste putin ulei si putin unt. Marunteste mamaliga rece cu furculita si rumeneste-o in tigaia cu ulei si unt. Intre timp, taie ceapa si zdrobeste cateii de usturoi. Scoate mamaliga rumenita si in aceeasi tigaie caleste ceapa si usturoiul impreuna cu rosiile taiate in bucati mari si felii de ardei iute.
Spre final adauga un catel de usturoi maruntit, pentru gust intens. Deasupra presara patrunjel, busuioc si telina maruntite fin. Aseaza in farfurie mancarica de rosii obtinuta si presara deasupra „puriceii” crocanti. Bucura-te de gusturile simple!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.