Pastele se numără printre cele mai apreciate preparate, de către toate vârstele. Fie că sunt făcute cu sos alb sau roșu, există o mulțime de rețete de paste în întreaga lume care să îți încânte papilele gustative.
Paste cu pui |
- 300 g paste pregătite cu făină
- 500 g roșii
- 4 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 1 piept de pui
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ardei iute
- ierburi aromatice
- sare
Mod de preparare:
Suflecă-ți mânecile, pune-ți sorțul și pregătește-ți ingredientele!
Începe prin a pregăti pastele de casă, pentru a avea suficient timp ca acestea să se odihnească, cât timp vei prepara sosul.
Pentru prepararea pastelor de casă ai nevoie de făină și ouă. Pentru fiecare ou folosit, trebuie să folosești 100 de g de făină, iar cantitatea acestora se poate mări în funcție de cantitatea de paste pe care vrei să o obții.
Pregătește un bol încăpător și pune făina, în funcție de câte porții vrei să obții. Fă o gaură în mijlocul făinii și pune ouăle în ea. Amestecă ușor ouăle cu făina, puțin câte puțin, până ce începe să capete aspect de aluat; apoi frământă aluatul, pentru a-l omogeniza bine. Atunci când obții un aluat elastic, compact, formează o bilă și pune aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
După o odihnă binemeritată la rece, scoate aluatul, presară făină pe blatul de lucru și începe să-l întinzi cu sucitorul până obții o foaie subțire de 1-2 mm. Rulează foaia și, pornind de la un capăt, taie fâșii subtirele pe care le presari pe blatul de lucru; lasă-le la uscat câteva minute.
Acum este timpul să te ocupi de sosul pentru paste.
Pregătește o tigaie și pune la încins uleiul de măsline. Adaugă ceapa tocată mărunt, iar după ce s-a călit puțin, pune usturoiul, ardeiul iute mărunțit și ierburile aromatice. Atunci când toate ingredientele s-au călit frumos, adaugă puiul tăiat în cubulețe, mai mici sau mai mari, după plac. Amestecă constant și așteaptă să se rumenească bine și puiul, apoi adaugă sosul de roșii și lasă sosul să fiarbă până când se îngroasă.
Pregătește o oală cu apă, în care adaugi puțină sare și pune-o pe foc. Când apa începe să clocotească, adaugă pastele și fierbe-le ușor. Scurge-le de apă și lasă-le deoparte până când este și sosul gata.
Verifică sosul, acesta ar trebuie să capete o textură mai consistentă, numai potrivită pentru paste. Oprește focul și adaugă pătrunjelul tocat, amestecând ușurel, doar cât să se întrepătrundă aromele. Adaugă paste din belșug peste sos și omogenizează cu grijă preparatul.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.