Dorayaki este un desert japonez, care se aseamană cu clătitele americane. Practic, sunt două clătite pufoase, lipite între ele cu pastă de fasole roșie – aspectul acestei prăjituri este unul de biscuit pufos, supradimensionat.
Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie |
- 160 g făină
- 4 ouă mari
- 140 g zahăr
- 2 linguri de miere
- 1 linguriță de praf de copt
- 1-2 linguri de apă
- 1 linguriță de ulei
- 520 g fasole roșie din conservă (pasează la blender)
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, amestecă ouăle, zahărul, dar și mierea. Folosește mixerul sau un tel pentru a obține o compoziție pufoasă.
Încorporează apoi, treptat, în ploaie, făina, având grijă să amesteci constant, pentru a nu se forma cocoloașe. Adaugă praful de copt și bagă compoziția obținută la frigider, unde o vei lăsa să se odhnească în jur de 15 minute.
După o binemeritată pauză, scoate compoziția de la rece, și adaugă 1-2 linguri de apă, încorporându-le ușor.
Încinge o tigaie antiaderentă la foc mic și unge-o cu foarte puțin ulei vegetal, cât să nu se lipească.
Cu ajutorul unui polonic, ia din compoziția de clătite și pune-o în tigaia încinsă; nu trebuie întins pe suprafața tigăii, ci așa cum l-ai pus din polonic, se va forma clătita. Acestea ar trebui să aibă un diametru de aproximativ 8 cm, rotunjoare și dolofane.
Când începe să facă bule, o poți întoarce și pe partea cealaltă, având grijă să nu o mai lași mai mult de 30 de secunde așa, va fi suficient pentru a se coace.
Răstoarnă cu îndemânare clătita pe o farfurie și repetă pașii de mai sus până când termini compoziția.
După ce s-au răcorit puțin, unge cu îndemânare fiecare clătită în parte, cu un strat gros de pastă de fasole roșie (facut la blender), apoi acoper-o cu o altă clătită, având grijă ca pasta să fie la mijloc, asemeni unui sendviș.
Învelește dorayaki-urile în folie de plastic dacă nu le mănânci imediat pentru a-și păstra textura pufoasă.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.