Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Un burger de pui bun, fraged si suculent, intr-o chifla gustoasa,
aprinde imaginatia atat a celor foarte tineri dar si a celor aflati la a
doua tinerete
Burger de pui |
Carne de pui - 500 g
Patrunjel - 1 legatura
Ou - 1 bucata
Usturoi tocat - 1 lingurita
Sare si piper
Pesmet - 2 linguri
Faina
Chifle - 4 buc
Salata
Rosii - 2 buc
Pentru sos:
Maioneza
Castraveti - 2 buc
Ceapa - 1 buc
Mod de preparare :
Pasul
1 – la inceput trebuie sa facem chiftelele pentru burger. Intr-un
recipient punem carnea de pui, patrunjelul tocat, oul, usturoiul, sarea
si piperul. Apoi amestecam toate aceste ingrediente pana cand obtinem o
compozitie omogena.
In
cazul in care consideram ca aceasta compozitie din care urmeaza sa
facem chiftelele pentru burger este prea moale, trebuie sa adaugam
pesmet. Pieptul de pui este o carne frageda si apoasa, iar pesmetul
reuseste sa absoarba apa din compozitie.
Pasul
2 – dupa ce terminam de facut compozitia, trebuie sa impartim
cantitatea obtinuta in 5 parti egale. Fiecare parte trebuie facuta sub
forma unei bile pe care apoi o aplatizam - adica o presam, pana cand
primeste forma unui “burger”. Este important sa tinem cont de
dimensiunea chiflei pe care urmeaza sa o folosim atunci cand facem
chifteaua pentru burger, sa nu fie nici prea mica dar nici prea mare.
De
asemenea trebuie stiut faptul ca aceasta chiftea nu isi va reduce
dimensiunile in timpul gatirii, deoarece are pesmet si nu are grasime.
Pasul
3 – trecem fiecare chiftea prin faina, pe o parte si pe cealalta, dupa
care punem chiftelele pe o plita. Trebuie ca plita sa fie bine incinsa si unsa cu putina grasime, grasimea
poate sa fie de la o bucata de sunca grasa.
Lasam
chiftelele sa se rumeneasca pe ambele parti in functie de preferinte,
mai rumenite sau mai “light”. Atentie: carnea de pui se gateste foarte
repede, asadar cu cat o lasam mai mult pe gratar cu atat se va intari.
Pasul
4 – dupa ce luam de pe foc chiftelele putem incepe prepararea
burgerilor. Rupem cateva frunze de la salata, dupa care taiem
rosiile in felii subtiri.
Pasul
5 – pregatim sosul. Intr-un castron punem maioneza, ceapa
taiata fin si castravetii tocati cuburi mici, apoi amestecam bine pana
cand se omogenizeaza. In continuare ungem fiecare chifla pentru burger
cu sosul, punem frunzele de salata, peste acestea punem
chifteaua, acoperim cu feliile de rosii si apoi punem capacul chiflei.
Burgerul de pui poate fi servit cu garnitura de cartofi prajiti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.