Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prepararea si maturarea lor dureaza ceva timp,
insa gatitul propriu zis nu dureaza, mai mult de cateva
minute. Una peste alta, merita si va recomand aceasta reteta de bugeri
de curcan.
Bugeri de curcan |
Ingrediente:
- 700 de grame de carne de curcan
- 1 ceapa rosie medie
- 3 catei de usturoi
- 60 de ml. de supa de pui
- 2 linguri de sos worcester
- 3-4 ramurele de patrunjel verde
- 2 crengute de rozmarin
- 2-3 ramurele de cimbru proaspat
- 8-10 frunze de salvie
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de nucsoara proaspat razuita
- 2 linguri de ulei
- in plus: ulei pentru modelat bugerii la final
- pentru servit: chifle, mustar, ketchup, felii de rosii, ceapa rosie feliata, frunze de salata verde, felii de cascaval
Mod de preparare:
1.Am trecut prin masina de tocat carne cu sita mica 700 de grame
de bucati transate fara piele
si fara bucati de tesut conjunctiv, cum ar fi pielite, tendoane etc.
2.Ceapa rosie se toaca fin, usturoiul se
zdrobeste. Cele 2 linguri de ulei se incing intr-o tigaie, se adauga
ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic pana ce ceapa devine
translucida, apoi se lasa deoparte sa se racoreasca.
3.Verdeturile se toaca cu cutitul cat mai fin posibil.
4.Se
pune intr-un castron carnea tocata, se adauga ceapa si usturoiul
calite, sarea, piperul, sosul worcester, nucsoara razuita apoi si
verdeturile tocate.
5.Se
framanta bine toate ingredientele, adaugand
putin cate putin din supa de pui rece. In final, trebuie sa se obtina o
compozitie bine legata, care se pune intr-o farfurie, se
infoliaza cu film alimentar si se da la rece pentru cel putin 4 ore,
acest timp de asteptare fiind, de fapt, ceea ce dureaza cel mai mult la
aceasta reteta.
Odata
timpul de asteptare trecut, se imparte compozitia in 6 mingi egale, cam
de dimensiunea unei lamai. Pe o tava de lucru uns cu ulei se
formeaza burgeri de marime egala, cam de 1-2 cm. grosime.
Burgerii de curcan se pun pe gratarul foarte bine incins si se frig cate 4-5 minute pe
fiecare parte.
Optional, dupa ce burgerii se intorc, se poate pune deasupra fiecaruia
cate o felie de cascaval care se va topi in ultimele 4-5 minute de
gatire.
Se monteaza burgerii cat sunt fierbinti, astfel: se taie chiflele pe
jumatate, optional se si prajesc putin pe gratar, partea de la baza se
unge cu mustar, se adauga 1-2 frunze de salata verde, burgerul gatit,
felii de rosie si de ceapa dupa gust, ketchup si se acopera cu a doua
jumatate de chifla.
Se savureaza calzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.