Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Bugeri de curcan

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prepararea si maturarea lor dureaza ceva timp, insa gatitul propriu zis nu dureaza, mai mult de cateva minute. Una peste alta, merita si va recomand aceasta reteta de bugeri de curcan. 
Bugeri de curcan
Bugeri de curcan
Ingrediente:
  • 700 de grame de carne de curcan
  • 1 ceapa rosie medie
  • 3 catei de usturoi
  • 60 de ml. de supa de pui
  • 2 linguri de sos worcester
  • 3-4 ramurele de patrunjel verde
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2-3 ramurele de cimbru proaspat
  • 8-10 frunze de salvie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de nucsoara proaspat razuita
  • 2 linguri de ulei
  • in plus: ulei pentru modelat bugerii la final
  • pentru servit: chifle, mustar, ketchup, felii de rosii, ceapa rosie feliata, frunze de salata verde, felii de cascaval
 Mod de preparare:
 
1.Am trecut prin masina de tocat carne cu sita mica 700 de grame de bucati transate fara piele si fara bucati de tesut conjunctiv, cum ar fi pielite, tendoane etc. 
2.Ceapa rosie se toaca fin, usturoiul se zdrobeste. Cele 2 linguri de ulei se incing intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic pana ce ceapa devine translucida, apoi se lasa deoparte sa se racoreasca.
3.Verdeturile se toaca cu cutitul cat mai fin posibil.
4.Se pune intr-un castron carnea tocata, se adauga ceapa si usturoiul calite, sarea, piperul, sosul worcester, nucsoara razuita apoi si verdeturile tocate.
5.Se framanta bine toate ingredientele, adaugand putin cate putin din supa de pui rece. In final, trebuie sa se obtina o compozitie bine legata, care se pune intr-o farfurie, se infoliaza cu film alimentar si se da la rece pentru cel putin 4 ore, acest timp de asteptare fiind, de fapt, ceea ce dureaza cel mai mult la aceasta reteta.
Odata timpul de asteptare trecut, se imparte compozitia in 6 mingi egale, cam de dimensiunea unei lamai. Pe o tava de lucru uns cu ulei se formeaza burgeri de marime egala, cam de 1-2 cm. grosime.
Burgerii de curcan se pun pe gratarul foarte bine incins si se frig cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Optional, dupa ce burgerii se intorc, se poate pune deasupra fiecaruia cate o felie de cascaval care se va topi in ultimele 4-5 minute de gatire.
Se monteaza burgerii cat sunt fierbinti, astfel: se taie chiflele pe jumatate, optional se si prajesc putin pe gratar, partea de la baza se unge cu mustar, se adauga 1-2 frunze de salata verde, burgerul gatit, felii de rosie si de ceapa dupa gust, ketchup si se acopera cu a doua jumatate de chifla.
Se savureaza calzi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!