Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
E o reţetă de care mi-s tare mândru şi pe care l-aş comanda
într-o suflare. Sigur o să vă placă. Şi dacă vreţi ceva alături, nişte cartofi dulci copţi ar merge de minune.
Burger de somon cu ceapă marinată şi sos de avocado |
Ingrediente:
Pentru burgeri:
5-600g file de somon
1 lingură mărar tocat
1 lingură pătrunjel tocat
2 felii pâine mai veche
1 gălbenuş
1 linguriţă praf de usturoi
1 linguriţă sos soia
1 linguriţă zeamă de lămâie
1/2 linguriţă sare
puţin piper
1 lingură mărar tocat
1 lingură pătrunjel tocat
2 felii pâine mai veche
1 gălbenuş
1 linguriţă praf de usturoi
1 linguriţă sos soia
1 linguriţă zeamă de lămâie
1/2 linguriţă sare
puţin piper
Pentru sosul:
1 avocado
2-3 linguri smântână)
1 vârf sare
1/2 linguriţă zeamă de lămâie
2-3 linguri smântână)
1 vârf sare
1/2 linguriţă zeamă de lămâie
Pentru ceapa marinată:
1 ceapă
1/2 linguriţă sare
1/2 lămâie
1 vârf de paprika
1/2 linguriţă sare
1/2 lămâie
1 vârf de paprika
Pentru montarea:
frunze de spanac
6 chifle
3-4 castraveţi muraţi
6 chifle
3-4 castraveţi muraţi
Mod de preparare:
- Taie ceapa peştişori şi amestec-o cu zeama de lămâie, sarea şi paprika. Las-o la marinat.
- Asigură-te că somonul nu are oase, înlătură-i pielea şi pasează-l într-un robot de bucătărie. Mută carnea tocată într-un castron.
- În acelaşi robot, pune feliile de pâine rupte în câteva bucăţi şi macină-le până devin firimituri.
- Combină firimiturile de pâine cu carnea de somon şi adaugă restul ingredientelor: usturoiul, mărarul, pătrunjelul, gălbenuşul, sosul de soia, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
- Formează 6 chiftele din compoziţie şi aplatizează-le.
- Prăjeşte-le în puţin ulei de măsline, cam 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc puţin. Alternativ, le poţi coace în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 10-15 minute.
- Pentru sosul de avocado, scobeşte miezul de la avocado, taie-l cubuleţe şi stropeşte-l cu puţină zeamă de lămâie. Pasează-l şi amestecă-l cu puţină smântână până obţii o consistenţă cremoasă; adaugă sare după gust.
- Taie chiflele în jumătate, rumeneşte-le puţin într-o tigaie fără ulei. Montează burgerii cu frunzele de salată, somonul, feliile de castraveţi muraţi, sosul de avocado şi ceapa marinată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.