Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Burgheri de porc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Burger rețetă pas cu pas. Instrucțiuni complete, cu lista de ingrediente și modul de preparare pentru a face burger acasă.
Burgheri de porc
Burgheri de porc

Ingrediente:

  • 500g carne de porc, tocată
  • ierburi aromatice uscate - salvie, cimbru, oregano, etc
  • o ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
  • miez de paine înmuiat în lapte
  • 4 chifle
  • o inimă de salată verde
  • felii de bacon
  • felii de roșii
  • felii de castraveți
  • rondele de ceapă
  • 300 ml pastă de tomate
Pentru salata
  • 150 ml apă
  • 1 ceapă tocată
  • 1 lingura de muștar
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de boia dulce sau iute
  • 1 lingură de oțet
  • sare, piper
  • o jumătate de varză mică
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri de smântână
  • o lingură de oțet
  • cartofi pentru prăjit

Mod de preparare:

  • Pentru sos:
Punem toate ingredientele împreună într-o crăticioară (300 ml pastă de tomate, 150 ml apă, 1 ceapă tocată, 1 lingură de muștar, 1 lingură de zahăr, 1 lingura de boia dulce sau iute, 1 lingură de oțet, sare și piper), pe care o lasăm pe foc mic pentru aproximativ 20-25 de minute, pană când lichidul se reduce și totul se transformă într-un sos consistent.
  • Pentru salata:
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, tocăm varză și dăm pe razătoare morcovii. Amestecăm apoi totul cu smântână, oțetul, zahărul, sarea și piperul și lăsăm salată deoparte până în momentul servirii.
  • Formăm chiftelele:
Amestecăm carnea tocată cu ceapa, usturoiul măruntit cu presa, ierburile aromatice, sarea, piperul și miezul de pâine, apoi din compoziție formăm chiftele de o dimensiune potrivita chiflelor pe care le vom folosi pentru burgeri. Incingem o tigaie grill și rumenim chiftelele de burger și pe o parte, și pe cealaltă. Dacă dorim, putem să-i ungem din când în când cu muștar.
Între timp ce se fac chiftelele pentru burgeri, putem pregăti și cartofii pentru prăjit, scufundându-i într-o baie de ulei până cand devin aurii și un pic crocanți. Când sunt gata, îi scoatem pe hartie de bucătarie, pentru a absorbi uleiul. Într-o altă tigaie, rumenim feliuțele de bacon.
  • Asamblăm:
Tăiem chiflele în două. Pe partea de jos a pâinii punem o linguriță de sos, continuăm cu o frunza de salată verde și fragedă, chifteaua, baconul, feliile de castravete, roșie, ceapă și a doua jumătate de chiflă.
Fixăm burgerul cu ajutorul unei țepuse din bambus și il servim pe suport de lemn, alături de sos, salata și, desigur, pentru un rasfăț de weekend, cartofi aurii și crocanți.
ngrediente: 500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită 6 felii bacon (opţional) sare piper ketchup dulce muştar dulce 2 cepe roşii mari 6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi 6 chifle pentru hamburger maioneză 3-4 castraveţi muraţi salata iceberg sau salată verde, clasică - 8 sau 10 frunze Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Se formează 6 burgeri şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte. Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii se taie rondele, iar chiflele în jumătate. Prăjiţi feliile de bacon în tigaie, pe ambele părţi, şi lăsaţi-le pe o farfurie. După toate aceste pregătiri, încingeţi o tigaie de teflon sau un grill electric, dacă nu-i faceţi la grătar de lemne sau cărbuni, şi puneţi burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte. Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, ca să adăugaţi şi caşcavalul deasupra, apoi scoateţi burgerii pe farfurie. Urmează să încălziţi puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi le scoateţi şi începeţi să montaţi hamburgerii. Pe baza chiflei se pune puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul chiflei, pe care l-aţi uns puţin ketchup pe interior. Burgerii se servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi. Poftă bună!

Citeste mai mult: adev.ro/pbb7y7
ngrediente: 500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită 6 felii bacon (opţional) sare piper ketchup dulce muştar dulce 2 cepe roşii mari 6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi 6 chifle pentru hamburger maioneză 3-4 castraveţi muraţi salata iceberg sau salată verde, clasică - 8 sau 10 frunze Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Se formează 6 burgeri şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte. Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii se taie rondele, iar chiflele în jumătate. Prăjiţi feliile de bacon în tigaie, pe ambele părţi, şi lăsaţi-le pe o farfurie. După toate aceste pregătiri, încingeţi o tigaie de teflon sau un grill electric, dacă nu-i faceţi la grătar de lemne sau cărbuni, şi puneţi burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte. Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, ca să adăugaţi şi caşcavalul deasupra, apoi scoateţi burgerii pe farfurie. Urmează să încălziţi puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi le scoateţi şi începeţi să montaţi hamburgerii. Pe baza chiflei se pune puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul chiflei, pe care l-aţi uns puţin ketchup pe interior. Burgerii se servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi. Poftă bună!

Citeste mai mult: adev.ro/pbb7y7
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!