Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Burger rețetă pas cu pas. Instrucțiuni complete, cu lista de ingrediente și modul de preparare pentru a face burger acasă.
Burgheri de porc |
Ingrediente:
- 500g carne de porc, tocată
- ierburi aromatice uscate - salvie, cimbru, oregano, etc
- o ceapă mică, tocată
- 2 căței de usturoi mărunțiți cu presa
- miez de paine înmuiat în lapte
- 4 chifle
- o inimă de salată verde
- felii de bacon
- felii de roșii
- felii de castraveți
- rondele de ceapă
- 300 ml pastă de tomate
Pentru salata
- 150 ml apă
- 1 ceapă tocată
- 1 lingura de muștar
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de boia dulce sau iute
- 1 lingură de oțet
- sare, piper
- o jumătate de varză mică
- 2 morcovi
- 2-3 linguri de smântână
- o lingură de oțet
- cartofi pentru prăjit
Mod de preparare:
- Pentru sos:
Punem toate ingredientele împreună într-o crăticioară (300 ml
pastă de tomate, 150 ml apă, 1 ceapă tocată, 1 lingură de muștar, 1
lingură de zahăr, 1 lingura de boia dulce sau iute, 1 lingură de oțet,
sare și piper), pe care o lasăm pe foc mic pentru aproximativ 20-25
de minute, pană când lichidul se reduce și totul se transformă într-un
sos consistent.
- Pentru salata:
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, tocăm varză și dăm pe razătoare
morcovii. Amestecăm apoi totul cu smântână, oțetul, zahărul, sarea și
piperul și lăsăm salată deoparte până în momentul servirii.
- Formăm chiftelele:
Amestecăm carnea tocată cu ceapa, usturoiul măruntit cu presa,
ierburile aromatice, sarea, piperul și miezul de pâine, apoi din
compoziție formăm chiftele de o dimensiune potrivita chiflelor pe care
le vom folosi pentru burgeri. Incingem o tigaie grill și rumenim
chiftelele de burger și pe o parte, și pe cealaltă. Dacă dorim, putem
să-i ungem din când în când cu muștar.
Între timp ce se fac chiftelele pentru burgeri, putem pregăti și
cartofii pentru prăjit, scufundându-i într-o baie de ulei până cand
devin aurii și un pic crocanți. Când sunt gata, îi scoatem pe hartie de
bucătarie, pentru a absorbi uleiul. Într-o altă tigaie, rumenim
feliuțele de bacon.
- Asamblăm:
Tăiem chiflele în două. Pe partea de jos a pâinii punem o linguriță
de sos, continuăm cu o frunza de salată verde și fragedă, chifteaua,
baconul, feliile de castravete, roșie, ceapă și a doua jumătate de
chiflă.
Fixăm burgerul cu ajutorul unei țepuse din bambus și il servim pe
suport de lemn, alături de sos, salata și, desigur,
pentru un rasfăț de weekend, cartofi aurii și crocanți.
ngrediente:
500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită
6 felii bacon (opţional)
sare
piper
ketchup dulce
muştar dulce
2 cepe roşii mari
6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi
6 chifle pentru hamburger
maioneză
3-4 castraveţi muraţi
salata iceberg sau salată verde, clasică - 8 sau 10 frunze
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de
muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Se formează 6 burgeri
şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi
celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se
amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin,
după care se lasă deoparte.
Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de
maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii
se taie rondele, iar chiflele în jumătate. Prăjiţi feliile de bacon în
tigaie, pe ambele părţi, şi lăsaţi-le pe o farfurie.
După toate aceste pregătiri, încingeţi o tigaie de teflon sau un grill
electric, dacă nu-i faceţi la grătar de lemne sau cărbuni, şi puneţi
burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se
rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă
la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe
cealaltă parte. Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, ca să adăugaţi şi
caşcavalul deasupra, apoi scoateţi burgerii pe farfurie.
Urmează să încălziţi puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi le
scoateţi şi începeţi să montaţi hamburgerii. Pe baza chiflei se pune
puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă
salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul
chiflei, pe care l-aţi uns puţin ketchup pe interior. Burgerii se
servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi.
Poftă bună!
Citeste mai mult: adev.ro/pbb7y7
Citeste mai mult: adev.ro/pbb7y7
ngrediente:
500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită
6 felii bacon (opţional)
sare
piper
ketchup dulce
muştar dulce
2 cepe roşii mari
6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi
6 chifle pentru hamburger
maioneză
3-4 castraveţi muraţi
salata iceberg sau salată verde, clasică - 8 sau 10 frunze
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de
muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Se formează 6 burgeri
şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi
celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se
amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin,
după care se lasă deoparte.
Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de
maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii
se taie rondele, iar chiflele în jumătate. Prăjiţi feliile de bacon în
tigaie, pe ambele părţi, şi lăsaţi-le pe o farfurie.
După toate aceste pregătiri, încingeţi o tigaie de teflon sau un grill
electric, dacă nu-i faceţi la grătar de lemne sau cărbuni, şi puneţi
burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se
rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă
la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe
cealaltă parte. Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, ca să adăugaţi şi
caşcavalul deasupra, apoi scoateţi burgerii pe farfurie.
Urmează să încălziţi puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi le
scoateţi şi începeţi să montaţi hamburgerii. Pe baza chiflei se pune
puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă
salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul
chiflei, pe care l-aţi uns puţin ketchup pe interior. Burgerii se
servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi.
Poftă bună!
Citeste mai mult: adev.ro/pbb7y7
Citeste mai mult: adev.ro/pbb7y7
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.