Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Din ciclul „cu asa ceva am crescut mare!” va prezint azi o mancarica
exact pe gustul meu, si cum ar putea fi altfel, pentru ca are exact
aroma copilariei, oasele ii dau consistenta si savoare, este simpla si
satioasa: papricasul de porc.
Papricas cu oase de porc |
Ingrediente:
- 1 kilogram de oase crude (neafumate) de porc, cu destula carnita pe ele
- 1 kilogram de cartofi albi, sfaramiciosi, curatati si taiati in 8
- 3 cepe de dimensiune medie, tocate
- 2 morcovi potriviti, taiati rondele, dupa gust
- 1 pahar cu bulion de rosii
- 1 lingura de boia de ardei dulce cu pielita curata
- 3 linguri de ulei
- 1 catel de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
- apa fierbinte
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Ceapa
se caleste in uleiul incins, adaugand de la inceput 1 lingurita de sare - acesta va extrage apa din ceapa, impiedicand-o sa se arda prea usor.
Deindata ce ceapa devine sticloasa se adauga boiaua de ardei si se
amesteca repede. Atentie, boiaua de ardei se caramelizeaza foarte repede
si isi schimba gustul:
Se adauga oasele de porc, foile de dafin si morcovii si se completeaza rapid cu apa fierbinte atat cat sa ii acopere:
Daca
folositi morcovi de iarna, se vor adauga in mancare deodata cu carnea.
Daca aveti morcovi tineri, acestia se adauga mai spre sfarsit.
Se
fierbe mancarea pe foc potrivit spre mic - cu cat se face mai lent, cu
atat va fi mai gustoasa - pana ce carnea este bine fiarta si se desprinde
cu usurinta de pe os, la nevoie adaugandu-se apa fierbinte. Cand oasele
sunt bine fierte, se scot pe o farfurie, pentru a se raci:
In oala se adauga cartofii si, eventual, apa fierbinte cat sa ii acopere:
Se dezoseaza carnea de pe oase.
Se adauga carnea in mancare, se
verifica gradul de fierbere al cartofilor, cand sunt aproape fierti se
adauga catelul de usturoi pisat si bulionul de rosii.
Se
fierbe mancarea pana ce cartofii incep sa devina sfaramiciosi la
suprafata – acesta e specificul papricasului, va fi legat de amidonul
din cartofi - de aceea se aleg cartofii albi. Se potriveste gustul de
sare si piper si serveste presarata cu verdeata, alaturi de paine
proaspata si muraturi:
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.