3 dintre cele mai gustoase mancaruri traditionale din Bucovina
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Pentru ca vrem sa fim vrednici precum cei din Bucovina, nu mai lungim
vorba si va dam direct cateva retete dintre cele mai gustoase mancaruri
traditionale.
|
3 dintre cele mai gustoase mancaruri traditionale din Bucovina
Clatite din Bucovina
Este mai mult o budinca de clatite, cu smantana, sos de vanilie si scortisoara. Un deliciu!
Ingrediente:
• 500 gr. branza dulce
• 2 oua
• esenta de vanilie
• 5 linguri zahara
• coaja de la o lamaie
• smantana
• unt
Sos de vanilie:
• 500 ml lapte
• 3 galbenusuri
• 100 gr zahar
• 1 lingura faina
• vanilie sau zahar vanilat
Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus se face compozitia pentru clatite, care
se coc in tigaie una cate una. Dupa aceea, clatitele se pun intr-o tava
unsa cu unt, deasupra se adauga smantana si se dau la cuptor 40 – 50 de
minute.
Sosul: Se incalzeste laptele intr-o craticioara, in care se adauga
galbenusurile batute cu zaharul si faina. Toata compozitia se toarna
peste lapte, dupa ce acesta incepe sa fiarba. Dupa ce se mai ingroasa
sosul, se raceste.
Cand sunt gata clatitele, se toarna sosul de vanilie deasupra si se presara scortisoara.
Tochitura bucovineana
Chiar daca veti spune ca ati mancat tochitura in toate zonele din
Romania, cea din Bucovina are un gust aparte, asa ca mai jos va aratam
exact cum se face acest preparat culinar traditional.
Ingrediente:
• 1 kg carne de porc - amestecat: muschiulet, pulpa, ceafa, costita
• 300g carnaciori afumati
• 100 ml vin alb dulce
• 3 catei de usturoi
• 1 lingurita boia dulce
• 50 ml ulei
• sare, piper
• 4 oua • 200 gr. branza de vaci
Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si se prajeste intr-un ceaun, impreuna cu
costita. Se adauga putina apa si se fierbe amestecul de carne la foc
mic. Dupa ce fierbe se adauga vinul, usturoiul, carnaciorii taiati fin - prajiti si ei in prealabil. Separat se face mamaliga.
Tochitura se serveste pe farfurie, alaturi de mamaliga peste care se pune branza si oul prajit.
Tocanita de hribi ca in Bucovina
Cele mai bune mancaruri traditionale bucovinene se bazeaza pe vanat,
lactate si ciuperci. Tocanita de hribi este o delicatesa aflata in topul
solicitarilor turistilor. Ca sa o faci, iti
trebuie hribi de calitate, smantana de casa si stofa de bucatar. Daca
le aveti pe toate, noi va dam si reteta:
Ingrediente:
• 1 kg de hribi
• 100g unt
• 1 pahar de smantana
• 4 oua
• 1 lingura marar tocat
• sare
Mod de preparare: Hribii se taie cubulete si se prajesc in untul incins, amestecandu-se
usor. Din cand in cand, se toarna cate putina apa, pana ce hribii se
inmoaie bine. Ouale se bat separat, se adauga smantana, sarea, mararul,
iar la sfarsit – hribii prajiti. Toata compozitia se pune la cuptor 15
minute, pana se rumeneste. Tocanita se serveste calda, cu mamaliguta.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.