Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mere murate

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Merele murate reprezintă un aperitiv pe cât de original, pe atât de delicios. Păstrați cele mai frumoase, aromate, suculente și sănătoase mere pentru sezonul rece, care cu siguranță vor fi pe placul tuturor. Cel mai bine e să alegeți merele tari, întregi, cu o culoare uniformă. Merele din soiurile mai târzii se obțin deosebit de gustoase. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu special și foarte gustos.
Mere murate
Mere murate
Mere murate cu mentă și miere
  Mere murate cu mentă și miere
Mere murate cu mentă și miere
INGREDIENTE:
– mere
– frunze de coacăză
– frunze de mentă
– frunze de vișin

PENTRU SARAMURĂ:
– 10 l de apă
– 200-300 g de miere
– 150 g de sare
– 100 g făină de secară sau malț

MOD DE PREPARARE:
1. Așezați la fundul borcanului câteva frunze de coacăză, într-un strat subțire. Acoperiți frunzele cu două straturi de mere.
2.  Așezați încă un strat de frunze de coacăză, apoi iarăși merele. Acoperiți-le cu frunze de mentă într-un strat subțire, urmat de alt strat de mere.
3. Acoperiți ultimul strat de mere cu frunze de coacăză, vișin și 2-3 frunze de mentă. Acoperiți merele cu un capac mai mic și puneți o greutate deasupra.
4. Amestecați apa fiartă caldă cu mierea, sarea și făina. Obțineți o masă omogenă. Lăsați saramura să se răcească.
5. Amestecați saramura, apoi turnați-o în borcanele cu mere - nu îndepărtați greutatea de pe acestea. Este important ca capacul mic să fie complet acoperit cu saramură. Lăsați merele la temperatura de 15-18 grade pentru 4-6 săptămâni.

Mere murate cu varză 
Mere murate cu varză
INGREDIENTE:
– 4 kg de varză
– 3 kg de mere mai mici
– 2-3 morcovi
– 3 linguri de sare
– 2 linguri de zahăr

PENTRU SARAMURĂ:
– 1 pahar de apă fiartă la temperatura camerei
– 1 lingură de sare
– 1 lingură de zahăr

MOD DE PREPARARE:
1. Spălați merele, varza și morcovii. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoare. Tocați varza.
2. Amestecați morcovul ras cu varza, zahărul și sarea. Pisați amestecul cu mâinile, până acesta va lăsa suc.
3. Așezați în vas merele cât mai dens, astfel încât între acestea să nu fie spațiu, apoi acoperiți-le cu un strat de varză de 2-3 cm și apăsați bine.
4. Turnați în vas sucul de varză. Dacă acesta nu va fi suficient, pregătiți saramura: amestecați apa fiartă cu sarea și zahărul.
5. Ultimul strat trebuie să-l constituie frunzele întregi de varză. Acoperiți cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Lăsați merele la temperatura camerei pentru 2 săptămâni, apoi dați-le la un loc mai rece pentru încă 2 săptămâni.

Mere murate la borcan 
Mere murate la borcan
Mere murate la borcan
INGREDIENTE:
– mere
– 10 l de apă
– 120 g de zahăr
– 120 g de sare

MOD DE PREPARARE:
1. Spălați bine merele și așezați-le în borcane.
2. Dizolvați sarea și zahărul în apă. Turnați saramura în borcane și închideți-le cu capace de plastic.

Mere murate cu cenușă de munte roșie
Mere murate cu cenușă de munte roșie
INGREDIENTE:
– 20 kg de mere
– 3 kg cenușă de munte roșie
– 10 l de apă
– 500 g de zahăr
– 50 g de sare

MOD DE PREPARARE:
1. Spălați merele și cenușa de munte roșie. Așezați-le într-un vas, în straturi uniforme.
2. Dizolvați zahărul și sarea în apa caldă. Lăsați să se răcească.
3. Turnați saramura în vasul cu mere. Acoperiți merele cu un prosop curat, apoi cu un tocător de lemn. Puneți o greutate deasupra. Păstrați merele la un loc rece.

Mere murate cu muștar 
Mere murate cu muștar
Mere murate cu muștar
INGREDIENTE:
– mere
– 10 l de apă
– 100 g de sare
– 1 pahar de zahăr
– 3 linguri de muștar
– paie sau frunze de coacăză

MOD DE PREPARARE:
1. Amestecați apa cu muștarul, zahărul și sarea. Aduceți saramura până la fierbere, apoi lăsați-o să se răcească.
2. Așezați la fundul vasului paiele sau frunzele de coacăză. Umpleți vasul cu mere, apoi turnați saramura peste acestea.

Notă: Este important să mai turnați apă în vasul cu mere, în timp ce acestea se murează. La fel, puteți completa conserva cu alte condimente sau ierburi aromate: levănțică, busuioc, cvas, scorțișoară, făină, cimbru, frunze de pomi fructiferi și altele.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!