Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Când sunt mici, copiii pot fi pretențioși în privința mâncării.
Aceștia refuză multe ingrediente, chiar dacă nu le-au gustat vreodată,
așa că este important să facem mâncarea să fie atrăgătoare pentru ei.
Ești o mamă care nu mai știe ce să îi pregătească de mâncare copilului ei mofturos? Mai jos vă prezentăm 5 rețete de mâncare pentru cină pe care cei mici nu au cum să nu le mănânce.
Rețete pentru cină |
Pui la cuptor
Pui la cuptor |
Pentru că vrem tot ce e mai bun pentru copiii noștri, iar puiul este
pe gustul tuturor, am ales această rețetă pentru că este mai sănătoasă
coacerea la cuptor decât prăjitul în ulei.
Ingrediente:
- Un pui întreg porționat
- O linguriță de unt
- O linguriță paprika
- O linguriță condimente mixte pentru friptură de pui
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul în prealabil la 220 de grade Celsius. Ungeți
pereții vasului în care o să așezați puiul cu unt și băgați-l în cuptor,
ca să se încălzească.
Amestecațicondimentele pentru friptură, paprika, sarea și piperul și
ungeți puiul cu ele. Așezați bucățile de pui cu pielea în jos.
Coaceți la cuptor timp de 35 de minute și apoi întoarceți puiul pe partea cealaltă. Apoi îl mai lăsați încă 15 minute la cuptor.
Dacă vreți ca puiul să fie mai aromat, puteți să adăugați parmezan ras, iar ca garnitură puteți folosi felii subțiri de cartofi.
Cotlet de porc cu legume
Cotlet de porc cu legume |
Cotletul de porc este foarte îndrăgit de copii, pentru că se poate mânca cu mâna, datorită părții care conține os.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- O linguriță de cimbru uscat
- O jumătate de linguriță de mix pe usturoi cu piper
- Două lingurițe de ulei de măsline
- 3 cartofi medii, tăiați în cubulețe
- Un ardei gras, tăiat în felii
- Jumătate de cană de brânză dată prin răzătoare
- unt
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul în prealabil la 220 de grade Celsius. Ungeți
pereții vasului în care o să așezați porcul cu unt și băgați-l în
cuptor, ca să se încălzească.
Într-un vas mare, amestecați cimbrul, usturoiul cu piperul și uleiul.
Cu jumătate din mixtura creată ungeți porcul pe toate părțile, iar în
cealaltă jumătate adăugați și ardeiul gras și o turnați peste cartofi.
Amestecați și aruncați porcul și legumele în tigaie.
Băgați tigaia neacoperită la cuptor timp de 30-35 de minute. Apoi
adăugați brânza și cimbrul rămas peste porc și legume și lăsați-le să se
coacă la cuptor încă 2-3 minute, până se topește brânza.
Coaste la grătar cu sos de cola
Coaste la grătar cu sos de cola |
Coastele la grătar sunt delicioase pentru oricine, dar dacă adăugați
sos de cola cherry peste ele sigur vor avea succes și la cei mici.
Ingrediente:
- 5-6 coaste de porc
- Sare
- Amestec de usturoi cu piper
- Jumătate de linguriță de ghimbir
- Jumătate de cană de sos barbecue
- O doză de cola
- Câteva cireșe din compot
- Jumătate de linguriță de muștar
- Jumătate de linguriță de sos iute
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Tăiați coastele astfel
încât ca fiecare să aibă o bucată de os. Apoi amestecați coastele cu
sare, usturoi și piper. Așezați coastele într-o cratiță pentru cuptor și
lăsați-o la cuptor timp de o oră și jumătate.
Între timp, amestecați sosul barbecue, cola, cireșele, muștarul și
sosul iute într-o tigaie pe foc. Țineți tigaia la foc mediu până când
sosul se reduce și se îngroașă.
Scoateți tigaia de la cuptor si așezați-o pe grătar. Acoperiți-o cu
folie de aluminiu și lăsați-o 10-15 minute, adăugând din când în când
sos barbecue.
Serviți coastele cu sosul lângă ele.
Macaroane cu brânz
Macaroane cu brânz |
Macaroanele cu brânză reprezintă una dintre mâncărurile tradiționale,
cu care ne-am obișnuit încă de când eram copii. Este o rețetă simpla
care va fi acceptată în mod sigur de copii.
Ingrediente:
- 400 de grame de macaroane
- Unt
- Făină
- Sare
- Piper
- Muștar
- Sos Worcestershire
- Două căni de lapte
- 250 de grame de brânză rasa
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Puneți pastele la fiert,
dar lăsați-le cu câteva minute mai puțin decât timpul trecut pe ambalaj
pentru că acestea se vor coace și la cuptor.
În timp ce pastele fierb, puneți untul într-o tigaie la foc mic.
Amestecați făina, sarea, piperul, muștarul și sosul Worcestershire.
Amestecați constant la foc mic, până când sosul face bule și apoi
îndepărtați tigaia de pe foc. Adăugați laptele și readuceți tigaia pe
foc, amestecând constant. Adăugați brânza rasă și lăsați pe foc
până se topește.
Scurgeți pastele și adăugați-le peste sosul de brânză. Așezați
amestecul într-o oală pe care o băgați la cuptor, unde o țineți 20-25 de
minute.
Brioșe cu pizza
Brioșe cu pizza |
Ce poate fi mai bun decât o combinație de brioșe cu pizza? Știm cu
toții că pizza este mâncarea favorită a copiilor, iar dacă o facem în
formă de brioșe o să fie mult mai tentantă.
Ingrediente:
- Foi de aluat din comerț
- Jumătate de cană de pepperoni tăiat felii
- Jumătate de cană de cârnați iuți tăiați felii
- Jumătate de cană de brânză mozzarella
- Sos de roșii
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Este indicat să aveți o
tavă pentru brioșe sau puteți să faceți forme din hârtie de copt. Tăiați
foile de aluat în forme triunghiulare și așezați-le în formele pentru
brioșe, după ce le-ați uns cu unt înainte.
Într-un castron amestecați sosul de roșii, pepperoni, cârnații și un
sfert din brânza mozzarella. Umpleți formele de brioșe cu câte două
linguri din mixtură, apoi turnați peste brânză mozzarella.
Băgați-le la cuptor pentru 16-18 minute până când se topește brânza
pe deasupra. Scoateți cu grijă brioșele din formă și serviți-le calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.