Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Ada reteta ta. Ezme – salata turceasca de rosii, care este considerata un aperitiv in bucataria turceasca si este servit alaturi de kebab.
Ezme - salata de rosii turceasca |
Ingrediente:
– 3 rosii
– 1 ardei gras galben
– 1 ardei gras rosu
– 1 ardei iute
– o ceapa mica alba
– o ceapa mica rosie
– o legatura patrunjel verde
– 1 catel de usturoi
– o lingurita sumac
– o lingurita fulgi
– 2 linguri melasa de rodii
– zeama de la ½ lamaie
– 2 lingurite ulei de masline, sare si piper
Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de rosii, pe care trebuie sa le taiem in cruce
chiar in varf, apoi le scufundam cateva secunde in apa fierbinte si
ulterior le decojim. Indepartam si pielita si miezul rosiei - partea cu
semintele - astfel incat sa ne ramana numai coaja groasa, pe care o
taiem foarte fin din cutit. La fel procedam si cu restul legumelor – le
taiem cat de fin putem din cutit, apoi le amestecam foarte bine si le
punem intr-o sita, unde le lasam 30 min. Amestecam apoi toate legumele
cu restul ingredientelor, potrivim de sare si piper si ne bucuram de o
salata delicioasa Nota: La capitolul condimente. Ezme - salata de rosii turceasca sa fie picanta - puteti controla cat de
picanta in functie de cati fulgi de ardei adaugati. Sumac-ul, pe care
il gasiti si la noi la magazinele de condimente. Melase de
rodii, pe care o gasiti si la
raionul cu produse internationale din hypermarket.
Sa va fie de cel mai bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.