Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prajitura "Milady" este un desert delicios si rapid! Se face usor, iar gustul te cucereste pe loc.
Prajitura "Milady" |
Ingrediente: Blat cacao :
5 albusuri
150 g zahar
50 ml ulei
100 ml lapte
135 g faina
25 g cacao
1 plic praf de copt
1 lg esenta de rom
12 piscoturi
200 ml cafea indulcita pentru insiropat blatul
Crema :
100 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
300 ml lapte
30 g amidon alimentar
1 plic gelatina granulata
300 ml frisca lichida
Decor :
ciocolata rasa
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
300 ml lapte
30 g amidon alimentar
1 plic gelatina granulata
300 ml frisca lichida
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare :
Blat cacao : intr-un castron, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul , mixand pana se topeste ,uleiul treptat, laptele, esenta de rom, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia o intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar peste ea asezam piscoturile Le apasam putin pentru a intra in compozitie, apoi dam tava la cuptor.
Crema : intr-o craticioara, punem ciocolata alba si 150 ml frisca lichida. Asezam pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora. Dupa ce o luam din frigider o mixam, pana se ingroasa putin. Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o turnam peste crema obtinuta. Omogenizam si lasam deoparte.
Galbenusurile si mixam spuma cu 200 g zahar, apoi turnam peste amidonul dizolvat in laptele rece. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu, pana ce se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Crema de oua o amestecam cu crema de ciocolata de mai sus. Cele 300 ml frisca lichida le mixam spuma tare si le incorporam peste crema obtinuta mai sus.
Asamblare : blat cacao insiropat cu cafea indulcita rece- crema. Crema este putin moale, dar dupa ce sta la frigider pentru minim 3 ore se intareste. Deasupra radem ciocolata.
Taiem si servim.
Blat cacao : intr-un castron, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul , mixand pana se topeste ,uleiul treptat, laptele, esenta de rom, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia o intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar peste ea asezam piscoturile Le apasam putin pentru a intra in compozitie, apoi dam tava la cuptor.
Crema : intr-o craticioara, punem ciocolata alba si 150 ml frisca lichida. Asezam pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora. Dupa ce o luam din frigider o mixam, pana se ingroasa putin. Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o turnam peste crema obtinuta. Omogenizam si lasam deoparte.
Galbenusurile si mixam spuma cu 200 g zahar, apoi turnam peste amidonul dizolvat in laptele rece. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu, pana ce se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Crema de oua o amestecam cu crema de ciocolata de mai sus. Cele 300 ml frisca lichida le mixam spuma tare si le incorporam peste crema obtinuta mai sus.
Asamblare : blat cacao insiropat cu cafea indulcita rece- crema. Crema este putin moale, dar dupa ce sta la frigider pentru minim 3 ore se intareste. Deasupra radem ciocolata.
Taiem si servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.