Ouăle Florentine
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Ouăle Florentine sunt gustoasă. Consumate de către vegetarieni și cei care țin diete. Ideale
pentru un mic-dejun, sățios și delicios.
|
Ouăle Florentine |
Ingrediente:
- 2 chifle
- 4 ouă
- 1 roșie mare - tăiată în 4 felii rotunde
- o mână de frunze de spanac
sos olandez - după plac
Mod de preparare:
Ouăle se poșează.
Între timp, ne ocupăm de spanac. Se spală bine frunzele, se pune 1
linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune
spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.
Taie chiflele în 2, prăjește-el un pic, dă-le cu unt. Pune câte o
felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac.
Când sunt gata ouăle, pune-le, așa fierbinți, deasupra spanacului.
Toarnă sos olandez din belșug și servește-le cât sunt calde.
Cum să poșezi un ou:
Ia o cană goală și pune o folie alimentară deasupra, îndeas-o ușor
înăuntru – ca și cum ai face un buzunar. Toarnă un pic de ulei de
măsline și întinde-l ușor cu degetele pe porțiunea de folie din cană.
Pune o cratiță cu apă la fiert.
Ia un ou, sparge-l și golește-l înăuntru. Apucă ușor de marginile din
afară ale foliei, unește-le și învârte-le bine, astfel încât oul să
rămână captiv acolo, să nu curgă. Fă un nod puternic, formând astfel un
săculeț.
Dacî apa a fiert și bolborosește, introdu săculețul cu oul în ea. În
funcție de cât de mare este oul, îi va lua cam 3-4 minute să se facă.
Când e gata, scoate-l cu grijă – încearcă cu o lingură, nu să nu te
opărești.
Taie punguța sub nodul făcut, cu o foarfecă și scoate oul.
Sos olandez:
Ingrediente:
- 3-4 gălbenușuri de ou
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 150 g unt
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Bate la rece, cu telul, gălbenușurile și zeama de la lămâie într-un
bol – pe care să îl poți utiliza ulterior la bain marie. Vrei ca mixtura
să se dubleze în cantitate și să aibă o consistență lipicioasă și un
pic mai palidă decât nuanța de început a gălbenușurilor.
Untul se topește separat la bain marie și se lasă la răcit.
Se trece bolul cu mixtura de gălbenușuri la bain marie și se bate în
continuare cu telul. Atenție, focul trebuie să fie foarte mic pentru a
evita coagularea ouălor. Dacă vezi că
totuși vasul se încinge prea tare și mixtura se coagulează, o mai poți
da, din când în când, jos de pe foc, amestecând în continuare. Te poți
ajuta de un bol mai mare cu apă foate rece în care să mai răcorești din
când în când vasul în care ai gălbenușurile.
Când obții o consistență păstoasă, adaugă încet untul, amestecând
continuu pentru a încorpora fiecare adaos în parte. Când sosul capătă
consistența dorită de tine, ia-l de pe foc, asezonează cu sare și piper.
E gata de folosit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.