Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Prajitura Iuliana cu crema fina de lamaie, este atat de delicioasa
ca nu-ti va veni sa crezi ca este de post. E o reteta de prajitura
simpla si rapida, perfecta pentru perioada postului, dar nu numai.
Prajitura Iuliana cu crema |
Ingrediente:
Pentru foile:
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de bors
1 lingurita bulion, dizolvata in putin bors
1 lingura amoniac
faina cat cuprinde
Pentru crema:
4 cani de apa,
8 linguri cu varf de faina
12 linguri cu varf de zahar
coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul, faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Pentru crema:
Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie putina, sa predomine aroma de lamaie. Am amestecat cu margarina frecata spuma.
Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.
Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.
Mod de preparare:
Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul, faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Pentru crema:
Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie putina, sa predomine aroma de lamaie. Am amestecat cu margarina frecata spuma.
Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.
Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.