Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere. Acest desert, care in blogosfera
straina apare cu numele de Eclair Cake, dar vad ca acum a fost momentul
lui de glorie. E cel mai rapid si usor de facut desert din lume! Sper din tot sufletul sa il incercati si voi!
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere |
Ingrediente:
- 320 g biscuiti cu unt
Crema de vanilie:
- 150 g crema de branza cu smantana
- 50 g crema de cocos
- 50 g zahar pudra vanilat
- 2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
- 800 ml lapte
- 150-180 g zahar
- 250 ml smantana pentru frisca
Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 50 g crema de cocos
Mod de preparare:
Se acopera cu folie transparenta o forma de aproximativ 25 cm lungime si 12 cm latime.
Se prepara budinca de vanilie din cele doua plicuri amestecate cu
zaharul si laptele rece. Laptele nu se pune deodata, ci putin cate
putin, amestecand foarte bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Se pune
totul pe foc si se lasa pana cand da in clocot de cateva ori. Nu uitati
sa amestecati, mai ales la sfarsit, cand se poate prinde de oala!
Budinca se lasa deoparte, pana se raceste.
Se mixeaza apoi crema de branza cu crema de cocos. Se adauga
zaharul pudra si se mai mixeaza putin.
In continuare, se adauga cate 3, 4 linguri de budinca in crema de branza si se amesteca bine…si tot asa pana cand se
termina ingredientele La final, se bate smantana pentru frisca si se incorporeaza cremei.
Se aseaza un strat de biscuiti la baza formei si se acopera cu un strat
generos de crema. Se cladesc straturi de biscuiti si crema pana cand e
gata prajitura. Veti obtine 3 straturi de crema si 4 straturi de
biscuiti. Prajitura se acopera cu folie si se lasa la rece pana a doua
zi.
Inainte de a o servi, se inlatura folia si se rastoarna cu mare grija
pe un platou. Puneti platoul peste prajitura din forma si rasturnati
brusc. Inlaturati si folia care a fost la baza formei.
Preparati glazura topind ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu
crema de cocos. Puteti topi ciocolata la microunde, cu
mentiunea ca la microunde va trebui sa faceti pauze in care sa scoateti
bolul cu ciocolata afara si sa amestecati - asta de vreo 2, 3 ori,
depinde de ciocolata pe care o folositi. Turnati glazura deasupra
prajiturii si nivelati:
Lasati la frigider macar o jumatate de ora!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.