Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere. Acest desert, care in blogosfera straina apare cu numele de Eclair Cake, dar vad ca acum a fost momentul lui de glorie. E cel mai rapid si usor de facut desert din lume! Sper din tot sufletul sa il incercati si voi!
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie, fara coacere

Ingrediente:

  • 320 g biscuiti cu unt
Crema de vanilie:
  • 150 g crema de branza cu smantana
  • 50 g crema de cocos
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie 
  • 800 ml lapte
  • 150-180 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
Glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte 
  • 50 g crema de cocos

Mod de preparare:

Se acopera cu folie transparenta o forma de aproximativ 25 cm lungime si 12 cm latime.
Se prepara budinca de vanilie din cele doua plicuri amestecate cu zaharul si laptele rece. Laptele nu se pune deodata, ci putin cate putin, amestecand foarte bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Se pune totul pe foc si se lasa pana cand da in clocot de cateva ori. Nu uitati sa amestecati, mai ales la sfarsit, cand se poate prinde de oala! Budinca se lasa deoparte, pana se raceste.
Se mixeaza apoi crema de branza cu crema de cocos. Se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.
In continuare, se adauga cate 3, 4 linguri de budinca in crema de branza si se amesteca bine…si tot asa pana cand se termina ingredientele  La final, se bate smantana pentru frisca si se incorporeaza cremei.
Se aseaza un strat de biscuiti la baza formei si se acopera cu un strat generos de crema. Se cladesc straturi de biscuiti si crema pana cand e gata prajitura. Veti obtine 3 straturi de crema si 4 straturi de biscuiti. Prajitura se acopera cu folie si se lasa la rece pana a doua zi.
Inainte de a o servi, se inlatura folia si se rastoarna cu mare grija pe un platou. Puneti platoul peste prajitura din forma si rasturnati brusc. Inlaturati si folia care a fost la baza formei.
Preparati glazura topind ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu crema de cocos. Puteti topi ciocolata la microunde, cu mentiunea ca la microunde va trebui sa faceti pauze in care sa scoateti bolul cu ciocolata afara si sa amestecati - asta de vreo 2, 3 ori, depinde de ciocolata pe care o folositi. Turnati glazura deasupra prajiturii si nivelati:
Lasati la frigider macar o jumatate de ora!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!