Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

FASOLE CU CARNATI

Retete si gust
Am vazut in piata fasole noua, mare si frumoasa si mi-a venit pofta de fasole cu carnati. Am luat fasolea, carnati si cu ajutorul net-ului gasisem o multime de variante. Aceasta reteta am facut-o cu ce aveam in casa. Rezultatul a fost foarte bun si gustos. Faceti-o si voi.                                    
CARNATI
FASOLE CU CARNATI
Ingrediente:                                                                                        1 kilogram de fasole boabe

700 grame de cârnaţi
200 grame şunculiţă afumată 
3 cepe
2 morcovi
6 linguri pastă de tomate
1 linguriţă de zahăr
3 foi de dafin
1 lingură zdravănă de boia de ardei dulce
2 linguri rase cimbru uscat
1 lingură busuioc
1 linguriţă chimen măcinat
sare
piper
pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare

Alegeţi şi spălaţi boabele de fasole. Aruncaţi-le pe cele care se ridică la suprafaţa apei. Lăsaţi fasolea în apă rece peste noapte.
Puneţi fasolea la fiert, în apă fără sare. După ce fierbe 30 de minute, aruncaţi apa şi înlocuiţi-o cu altă apă fierbinte. Repetaţi operaţiunea de încă două ori. În ultima apă adăugaţi 2 linguri de sare şi lăsaţi fasolea să fiarbă la foc mic, până când se înmoaie.
Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Curăţaţi morcovii şi treceţi-i prin răzătoare. Tăiaţi şunculiţa cubuleţe şi cârnaţii în bucăţi mărişoare.
Încingeţi o cratiţă încăpătoare şi rumeniţi şunculiţa până îşi lasă grăsimea.
Adăugaţi ceapa şi morcovii şi sotaţi până ceapa devine sticloasă.
Adăugaţi şi rumeniţi puţin şi cârnăciorii. Adăugaţi boiaua dulce şi, după 30 de secunde, pasta de tomate. Stingeţi cu 4 căni de zeamă de pe fasole. Adăugaţi foile de dafin, cimbrul, busuiocul, chimenul măcinat şi zahărul.
Fierbeţi sosul până scade puţin şi legumele s-au pătruns.
Adăugaţi fasolea scursă de apa în care a fiert şi mai lăsaţi să fiarbă totul 10 minute. Asezonaţi cu sare şi piper.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!