Am vazut pe un blog, ca va fi un, festival in Arad, unde se va prepara gulas de mai multe echipe. Si
mi-am adus aminte, ca il am pe o reteta, dar altfel. Cititil pe acesta si gatitil.
GULAS LA CUPTOR |
Ingrediente
- 600 g carne de vită pulpă sau muşchi
- 3 linguri ulei
- 30 g unt
- 4 cepe mari
- 1 lingura praf de paprika
- 200 ml vin roşu
- 300 ml supă de carne
- 400 g cartofi
- 2 ardei roşii
- 1 gogoşar
- 1 ardei verde
- boia
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Se spală carnea de vită şi se curăţă de pieliţe, dacă este nevoie, şi se taie bucăţi mici ce se pun la prăjit în uleiul încins. Se adaugă untul, sare şi piper, după gust.
3. Se curăţă şi se taie cartofii cubuleţe, ardeii se taie fâşii potrivite şi se pun în cratiţă împreună cu supa de carne rămasă şi se mai lasă la fiert câteva minute.
4. În ultima etapă, se pune vinul şi, dacă mai este nevoie, sare şi piper sau boia de ardei. Se bagă la cuptorul încins la o temperatură de 170 de grade şi se lasă să scadă aproximativ 30 de minute. Se serveşte caldă, cu pâine proaspătă. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.