Aceasta este o reteta, mai ales pentru un chec cu lamaie si este un chec dens, umed si minunat alaturi de o ceasca cu ceai, cafea sau un pahar cu lapte. Are un gust
savuros si este atat de apetisanta, ca nu te poti abtine sa nu mananci
cateva portii. Dacă îţi place checul trebuie să incearca si aceasta reţeta.
Chec cu lamaie
Ingrediente:
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 200 g de făină
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 linguriță praf de copt
- coaja rasă de la de 2 lămâi
Pentru sirop:
- 100 g de zahăr pudră
- Zeama de la 2 lămâi
Preîncălziți cuptorul la 180ºC, 350 F. Se amestecă untul cu zahărul până când amestecul devine pufos și se topește tot zahărul. Untul trebuie să fie la temperatura camerei. Apoi se adaugă ouăle treptat, unul câte unul, continuând să se amestece bine, pentru omogenizare. Într-un alt castron, se amestecă bine făină cernută, praful de copt, un vârf de cuțit de sare și coaja de lămâie. Se toarnă amestecul de făină încet peste amestecul de unt, zahăr și ouă, se amestecă bine și se formează un aluat de chec. Se toarnă amestecul în forma din silicon și se umple doar 3/ 4 din formă. Dacă nu aveți matrițe din silicon, ungeți o formă de chec cu unt și pudrați cu făină, după care puneți compoziția de chec în cuptorul preîncălzit. Coaceți în cuptor timp de 20 minute sau până când checul este gătit. Verificați dacă s-a copt, cu vârful unui cuțit. Dacă scoateți lama cuțitului curată, atunci checul este gata. Între timp, se prepară siropul. Puneți la foc mediu sucul de lămâie cu zahăr. Se fierbe timp de 30 secunde – 1minut. Se scoate checul și se lasă la răcit în formă pentru câteva minute. Se toarnă siropul peste checul de lămâie încă în formă. Se lasă să se răcească complet. Odată răcit, siropul de lămâie formează o crustă deasupra checului. Această rețetă se poate face și prin înlocuirea lămâilor cu portocale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.