Bine ai venit sau revenit pe retete si gust, blog-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat
mai mare de retete. Meriti sa te rasfeti cu un preparat foarte bun, Las reteta aici, de la o super budinca. In acest articol va vom oferi o reteta de budinca de mamaliga cu carne tocata.
Budinca de mamaliga cu carne tocata |
Ingrediente:
– 500 grame carne tocata
– 1 morcov
– 1 ceapa
– 2 linguri bulion
– 3 oua
– 150 grame malai
– 200 ml apa
– 200 ml lapte
– 100 grame smantana
– 3 linguri pesmet
– frunze de busuioc
– ulei
– sare si piper
Mod de preparare:Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare, se calesc in putin ulei incins.
Se adauga carnea tocata si se inabuse pana scade zeama.
Se adauga bulionul, sarea, piperul si frunzele de busuioc taiate marunt si se lasa la racit.
Cand e aproape rece se pune un ou si se amesteca bine.
Se prepara o mamaliga mai moale din malai, apa, lapte si un praf de sare.
Se lasa putin la racit, apoi se amesteca cu smantana, doua galbenusuri si doua albusuri batute spuma.
Intr-un vas uns cu ulei, se pune compozitia de carne, apoi mamaliga.
Se presara un strat de pesmet deasupra si se da vasul la cuptor, la foc mediu, timp de 30-50 min.
Va uram pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.