Azi, mi-am
rezolvat neînţelegerile cu arta culinară dar tot mă dau în vânt după o pulpe de pui in sos de mustar la cuptor şi însoţit cu o garnitura de legume.
Pulpe de pui in sos de mustar la cuptor |
Ingrediente
- 4 pulpe de pui superioare
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lingurite mustar cu piper
- 1 lingurita mustar simplu
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper
- 1 lingura ulei de masline pentru uns tava
- 1/2 capatana usturoi
- Garnitura de legume:
- 1 punga mix de legume cu brocoli, morcov, porumb, mazare la - 350 gr
- 300 gr fasole verde congelata
- condimente: sare
- piper praf de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 cana apa
Mod de preparare
Spalam pulpele. Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.
Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest amestec. Usturoiul curatat si taiat felii il punem in crestaturile facute. Punem carnea intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la rece aprox o ora.
Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40-45 de minute. Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu si mai lasam la cuptor 15-20 de minute pana se rumenesc pulpele frumos deasupra.
In timp ce avem pulpele la cuptor pregatim legumele. Intr-un wok calim legumele in putin ulei de masline. Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam cu sare, piper si pudra de usturoi si oprim focul cand apa s-a evaporat.
Scoatem pulpele din cuptor si le servim calde cu garnitura de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.