Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Varza dulce cu ciolan afumat si kaizer la cuptor

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este o nebunie de varza, cam asa o descriu eu. Buna, gustoasa, se topeste in gura, iar ciolanul si kaizer-ul ii ofera o aroma de nedescris. Va poftesc la masa.

Varza dulce cu ciolan afumat si kaizer la cuptor

Varza dulce cu ciolan afumat si kaizer la cuptor

INGREDIENTE:

  • 1 varza verde mare
  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 250 gr kaizer
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 cana cu bors
  • 5 linguri pasta de rosii de casa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei

MOD DE PREPARARE:

Intai ne pregatim toate ingredientele apoi ne apucam de preparat.
Varza o spalam si o taiem fideluta.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem rondele.
Patrunjelul si mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Ciolanul afumat il parlim putin pe flacara, il trecem pe sub un jet de apa, apoi il taiem bucati potrivite.
Kaizer-ul il taiem feliute nu foarte mari.
Intr-o oala punem uleiul la incins.
Punem bucatile de kaizer si de ciolan si le rumenim 1 minut.
Adaugam ceapa, morcovul si ardeiul si le inabusim si pe ele 1 minut.
Punem o cana si jumatate cu apa.
Cand incepe sa fiarba punem varza tocata si pasta de gogosari.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba circa 15-20 de minute.
Condimentam apoi cu sare, piper si cimbru.
Incorporam si verdeata tocata.
Intr-un bol amestecam borsul, pasta de tomate si pasta de rosii de casa.
Varza o turnam intr-o tava de aragaz sau un vas de ceramica.
Turnam deasupra amestecul cu bors si invartim putin in tava sa se patrunda peste tot.
Introducem varza in cuptorul incins, la o temperatura nu foarte mare.
Cand este bine facuta, zeama a scazut atat cat va place si are putina crusta deasupra o scoatem din cuptor.
O lasam putin la racorit apoi este numai buna de servit.
Sa aveti pofta...


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!