Mamaliga cu branza, bacon si ou – este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa. Puteti incerca si reteta de mamaliga cu branza si smantana.
Mamaliga cu branza, bacon si ou |
- 1 l apa
- 400 g malai
- 1 lingurita de sare
- 50 g unt
- 1 lingura de ulei pentru calit baconul
- 100 g bacon
- 200 g branza telemea
- 200 g smantana
- 2 oua
Mod de preparare:
1. Intr-un tuci punem apa la fiert impreuna cu sarea.
2. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul treptat in ploaie, amestecand cu un tel.
ATENTIE – apa sa nu dea in clocot, altfel se formeaza cocoloase.
3. Amestecam incontinuu cu telul cateva minute pana cand malaiul a absorbit apa.
4. Acum adaugam untul si mai lasam sa fiarba 15 minute la foc mic si mai amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn.
5. Cat timp fierbe mamaliga ne ocupam de bacon. Taiem baconul in fasii mai scurte, il punem la prajit cu o lingura de ulei si il rumenim putin.
6. Am intins mamaliga in 2 farfurii.
7. Am pus smantana peste mamaliga si am ras pe deasupra branza.
8. Peste branza am pus baconul apoi oul ochi prajit. Pentru ou punem uleiul la incins intr-o tigaie si il prajim bine fara sa il intoarcem, ca sa il lasam cu zeama. Presaram oul cu putina sare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.