Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Clatite olandeze cu mere - atat de buna
incat a fost musai sa le fac si eu acasa. A fost un weekend al clatitelor.Incercal..
|
Clatite olandeze cu mere |
Ingrediente:
1 mar acrisor
2 linguri unt
Aluat:
1 ou
100 gr faina alba
200 ml lapte
2 linguri unt topit
1 priza sare
2 linguri zahar
Pentru ornat:
zahar aromat: 2 linguri cu varf zahar pudra + 1 lingurita scortisoara + 1/2 lingurita cuisoare macinate
sirop de zahar (sau sirop de artar, miere, smanatana)
Mod de preparare:
Se bate oul bine impreuna cu zaharul, folosind telul.
Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca
bine. Se adauga sarea si untul topit.
Marul se curata de cotor. Se curata apoi de coaja si se taie rondele subtiri. Am folosit razatoarea pentru a taia felii subtiri egale.
Intr-o
tigaie larga (de 26 cm diametru) se incinge 1 lingura de unt, la foc
mediu. Se aseaza frumos feliile de mere, fiindca ele vor fi "fata"
clatitei. Se prajesc 1 minut, apoi se intorc. Imediat ce le-ati intors,
turnati aluat peste mere (2 polonice). Aluatul nu trebuie sa fie gros,
dar sa fie suficient astfel incat sa acopere merele. Daca raman gauri in
aluat, nivelati-l cu dosul unei linguri. Prajiti clatita timp de aprox
3-4 minute, pana deasupra aluatul este inchegat. Puteti verifica asta
atingand aluatul cu degetul in cateva locuri iar daca nu va ramane aluat
pe deget e ok.
Intoarceti clatita folosind o farfurie mai larga decat tigaia. Coaceti pe a doua parte inca 2 minute.
*
o tigaie dubla este ideala pentru aceste clatite, se intorc usor, insa
si metoda cu farfuria functioneaza bine, trebuie sa fiti doar atenti sa
faceti miscarea de intoarcere rapid.
Pudrati cu zahar aromat si stropiti cu sirop de zahar.
*
eu am pregatit clatita si intr-o alta varianta: nu am mai adaugat zahar
in aluat; am inceput prin a carameliza 2 linguri de zahar in tigaie,
apoi am adaugat untul si apoi am continuat conform metodei descrise mai
sus... in aceasta varianta le-am pudrat doar cu scortisoara
Repetati operatiunile si pregatiti a doua clatita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.