De fapt traducerea corecta este Supa de mazare, dar iese la o consistenta asemanatoare cu iahnia si nicidecum ca ceea ce cunoastem noi in Romania sub denumirea de supa. Este o reteta olandeza.
Iahnie de mazare (Erwtensoep) |
300 gr kaizer
4 cartofi
1 praz
2-3 felii telina radacina
1 ceapa mica
3 catei usturoi
2 frunze dafin
500 gr mazare
sare, piper, boia
Mod de preparare:
Cand kaizerul e fiert, se scoate din supa, iar ceapa, usturoiul si dafinul se arunca.
Intre timp curatam legumele si taiem cartofii si telina cuburi, prazul rondele. In supa ramasa se pun aceste legume la fiert, tot cam 20 minute.Kaizerul fiert se taie felii mai mici sau cuburi.
Cand legumele sunt fierte se scurg de supa. Nu aruncati supa, trebuie sa va ramana cam o cana de supa. Legumele se fac piure.Punem piureul din nou in oala, condimentam cu sare, piper si boia si punem la fiert la foc mic spre mediu. Adaugam incet supa in piure, amestecand continuu. Dureaza cam 5 minute.
Scurgem mazarea.
Adaugam mazarea si kaizerul bucatele in mancare si mai lasam sa dea un clocot.
Se serveste ca atare sau cu carnati prajiti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.