Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Verdețurile de primăvară sunt o sursă infinită de idei pentru preparatele tale cu pui. Gustul fresh al frunzelor verzi se potrivește armonios cu savoarea pieptul și pulpelor de pui, toate îmbinându-se de minune cu sosul de smântână. Gătind această rețetă ... este simplu să mănânci gustos.
Mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână |
Mod de preparare:
- Spală 1 piept de pui fără os și piele și 1 caserolă de pulpe superioare de pui cu os și piele și pune carnea la fiert într-o oală încăpătoare, cu sare după gust.
- După ce a fiert, rumenește carnea într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline.
- Curăță 300 g de ciuperci de coajă și taie-le felii. Scoate carnea din tigaie și adaugă 50 g unt și ciupercile tăiate.
- Spală și curăță de codițe 2 legături de lobodă, 1 legătură de ștevie și 100 g spanac. Toacă verdețurile pe care le-ai spălat și adaugă-le în tigaie, lângă ciuperci, și amestecă.
- Într-o oală pune 2 mâini de urzici la fiert și lasă-le să dea în clocot 2-3 minute. Scoate-le și lasă-le la scurs, după care adaugă-le în tigaie.
- Într-o tigaie separată topește 50 g unt și călește 2 căței de usturoi. Adaugă 300-400 ml smântână pentru gătit, sare și piper după gust și 100 g parmezan. Amestecă pentru a omogeniza compoziția.
- După ce compoziția de smântână și parmezan a devenit moale, adaugă bucățile de pui și legumele călite (ciupercile, loboda, spanacul și urzicile) și amestecă.
- Mâncarea de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână este gata de savurat.
- Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.