Musaca de varza acra cu carne de porc din: carne tocata de porc, orez, ceapa, marar, varza acra, smantana, pasta de tomate, sare, piper.
Musaca de varza acra cu carne de porc |
- 500 g carne tocată de porc
- 150 g orez
- o ceapă
- mărar tocat
- 1, 5 kg varză acră călită
- 300 g smântână
- o linguriţă pastă de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din carnea tocată, orezul, spălat şi curăţat, ceapa tocată fin şi mărar, se face un amestec ca la sarmale.
Varza călită se împarte în trei părţi. într-o formă, care se dă la cuptor, se aşează un strat varză călită, deasupra căruia se pune umplutura de sarmale, peste care se pune a doua parte din cantitatea de varză, iar umplutura din came şi se termină cu a treia parte de varză.
Se subţiază 200 g smântână cu 500 ml de apă şi se toarnă deasupra, apoi se dă la cuptor pentru 70-80 de minute, după care se adaugă pasta de roşii, subţiată în puţină apă şi se mai lasă, la cuptor, încă 10-15 minute.
Dacă în timpul coacerii apa scade prea tare, se adaugă câte puţină apă, având însă grijă ca la sfârşit mâncarea să fie foarte scăzută. Se serveşte fierbinte, cu restul de smântână deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.