Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O reteta traditionala ardeleneasca de ciorba cu galuste din ficat prinde astazi. Si reteta asta nu-i de ici de colo, ci dintr-o carte cu retete vechi sasesti. Un proiect de revigorare a gastronomiei romanesti.
Ciorba cu galuste din ficat |
- 1 lob de ficat
- cub de vita
- morcov
- patrunjel
- telina
- pastarnac
- 1 ou
- 3 linguri de faina
- sare
- piper
Se pregateste un cub de vita fiert cu legume. O vom strecura si o vom folosi ca baza in care vom fierbe galustele din ficat.
Pentru galuste:
Ficatul se marunteste in robot si se amesteca impreuna cu oul si faina astfel incat sa avem o compozitie pe care sa o putem modela. Galustele se formeaza cu lingura si se fierb in zeama de ciorba. Se fierb la foc mic, sa nu se sfarame.
Galustele pe care il vom pune in ciorba cu legume in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.