Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Daca ma intrebati : care e faza cu Urs ciobanesc ? … am sa va raspund ca "urs ciobanesc" adevarat e acel bulgare de mamaliga in care se pune branza, de regula de burduf. Ulterior acest bulgare de mamaliga se coace la gratar sau la jar. Urs ciubanesc este o mancare atat de simpla si gustoasa, totul cu doar trei ingrediente.
Urs ciobănesc |
150 g mălai
400 ml de apă
1 linguriță de sare
250 de grame de caș de oaie
ceapă verde
roșioare pentru servit
Mod de preparare:
Alege cu grijă ceaunul în care vei fierbe mămăliga și pune apa cu sarea la fiert. Când dă în clocot, începe ninsoarea cu mălaiul! Adaugă-l puțin câte puțin, amestecând cu multă hărnicie cu un tel.
Apoi lasă mămăliguța să fiarbă la foc mic cam 15 – 20 de minute, sau până se desprinde de ceaun. Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn și modelează jumătăți de sfere cu mâinile.
Umple fiecare jumătate cu caș de oaie frământat bine. Dacă nu e suficient de sărat, mai poți adăuga puțină sare. Unește jumătățile două câte două astfel încât să obții ursuleții de mămăligă.
Coace bilele pe plita încinsă, până obții o crustă crocantă, apoi bucură-te de rezultat! Savurează urșii ciobănești cu ceapă verde și roșioare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.