Azi gatim impreuna reteta de Paste cu sos si chiftelute. De data aceasta facem chiftelute in stil Italian, pentru ca au parmesan si multe ierburi aromatice si sunt unele dintre cele mai aromate chiftelute pe care le-am facut vreodata.
Paste cu sos si chiftelute |
- 400g carne tocata de vita
- 300g carne tocata de curcan (piept de curcan sau combinatie de piept si pulpa)
- o ceapa rosie data pe razatoare
- o legatura de patrunjel tocat marunt
- o mana frunze de busuioc taiate marunt
- o mana de spanac proaspat, tocat marunt
- 3 felii de franzela alba, fara coaja, inmuiate in lapte sis curse foarte bine
- 3 catei de usturoi trecuti prin presa
- 4 lingurite de amestec de condiment pentru porc
- 2 oua
- 100g parmesan proaspat razuit
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Practic, acestea sunt toate ingredientele pentru chiftelute. Nu ne ramana decat sa framantam din toate o compozitie foarte omogena. Modelam chiftelele si le asezam in tava cuptorului, pe hartie de copt sau folie de silicon. Le coacem in cuptorul incins la 180°C, 30-35 minute sau pana sunt rumenite. In timpul acesta, scoatem de 2 ori tava si o scuturam bine, astfel incat chiftelutele sa se coaca uniform.
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa alba taiata marunt
- un morcov dat pe razatoare
- o bucatica de telina data pe razatoare
- 2 catei de usturoi trecuti prin presa
- cate o lingurita de: cimbru, oregano, busuioc, rozmarin
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri pasta de tomate
- 500ml passata de rosii
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa pana devine lucioasa. Adaugam
morcovul si telina, le calim 1-2 minute alaturi de ceapa si putina sare.
Sarea ajuta ca legumele sa nu se arda. Stingem totul cu passata de
rosii. Adaugam si restul ingredientelor, amestecam bine. Lasam sosul sa
fiarba timp de 20-25 minute, al foc foarte mic. Gustam din cand in cand
si mai condimentam cu sare, piper sau ierburi aromatice, in functie de
preferinte.
Ingrediente pentru paste:
- 400g paste la alegere
Mod de preparare:
Fierbem pastele noastra preferate, scurte sau lungi. Pastele sunt mult mai bune daca le amestecam cu sosul. Adica le fierbem si, fara a le scurge si clati cu apa rece, le scoatem direct din apa in care au fiert si le punem peste sos.
Gata:
Cand sosul e gata, punem chiftelutele, amestecam si lasam sa mai dea un clocot in sos.
Si punem in farfurii.
Cam asta a fost reteta noastra de Paste cu sos de chiftelute si sper din suflet sa va placa la fel de mult ca si noua.
Sa va fie de cel mai bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.