Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

GALUSTE DE PAINE – SEMMELKNODEL

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Galuste de paine – semmelknodel – o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit din paine veche, o idee de a recicla painea ramasa de cateva zile in camara. Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru galuste de paine – semmelknodel:

GALUSTE DE PAINE – SEMMELKNODEL

GALUSTE DE PAINE – SEMMELKNODEL

INGREDIENTE:

200 g paine veche

sare

piper

1-2 linguri patrunjel verde tocat

1 ceapa medie

1 lingura ulei

1 lingurita unt

2 oua

120 ml lapte cald-fierbinte

optional: 1 lingura pesmet

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput tocam painea in cuburi mici-medii, apoi le amestecam cu sare, piper proaspat macinat si ceapa tocata marunt si calita in ulei si unt.

Adaugam pe rand laptele cald si ouale batute, amestecand dupa fiecare in parte.

Lasam 10 minute sa fie absorbite lichidele, amestecam iar si luam cate o lingura de compozitie in mainile umezite pentru a modela bile maricele. Le vom presa intre palme pentru a se lipi bine bucatile de paine intre ele.  In cazul in care am obtinut o compozitie moale adaugam pesmet inainte de modelare, astfel incat acesta sa mai absoarba din lichide. Le fierbem in apa cu sare in jur de 10 minute sau pana se ridica la suprafata.

Le mancam imediat cu sos de ciuperci, supa crema de ciuperci, gulas sau garnitura langa alte mancaruri cu sos. Le putem servi ca atare cu sos picant de rosii sau alte sosuri de legume, avand alaturi o salata verde. In varianta din poza le-am stropit cu ulei picant  (obtinut prin calirea unui ardei iute mare taiat in felii groase si a 2 catei usturoi taiati in jumatate in 100 ml ulei) si le-am pus in sos de ciuperci (hribi si galbiori) cu smantana.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!