Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Dulceață de lapte sau dulce de leche – tu ai încercat-o? Este o cremă delicioasă de lapte cu zahăr, gătită până când capătă culoarea și aroma caramelului.
Dulceață de lapte: crema decadentă cu aromă de caramel |
Ingrediente:
- 800 ml lapte
- 400 g zahăr
- 10 g bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
- Laptele se pune pe foc și se lasă până începe să dea în clocot.
- Se adaugă treptat bicarbonatul.
- Se adaugă și zahărul și se amestecă.
- Până când amestecul începe să fiarbă, se mixează continuu, pentru ca zahărul să se topească și să nu se caramelizeze.
- Se lasă apoi la foc mic spre mediu timp de un sfert de ceas.
- Strecurăm cu ajutorul unei site compoziția în altă oală și continuăm să fierbe.
- Repetăm acest proces de mai multe ori, până când apa din compoziție se evaporă și obținem o cremă fină.
- Se toarnă în borcane sterilizate și se dă la frigider atunci când s-a răcit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.