Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

COZONAC DE CARNE

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O pasta fina de carne, acompaniata de un cascaval tare, ciuperci si gogosari te fac sa poftesti pentru inceput cu ochii, apoi cu mirosul si nu in ultimul rand pentru gustul plin de savoare. Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru cozonacul de carne tip pizza.

COZONAC DE CARNE

COZONAC DE CARNE

INGREDIENTE:

900 g spata de porc

300 g slanina

280 g gheata – cuburi mici sau fulgi de gheata

1 lingurita rasa de sare

1/2 lingurita condiment (combinam separat cantitate egala de piper alb macinat, paprika afumata, nucsoara si maghiran)

250 g Ementhaler

120 g gogosari in otet

200 g ciuperci feliate din conserva

MOD DE PREPARARE:

Tocam carnea prin sita cu gauri de 3 mm, apoi o mai dam inca odata prin masina de tocat impreuna cu cuburile de gheata maruntite. Observam ca se deschide la culoare si obtinem o pasta fina de carne.

Condimentam si o framantam cu mana foarte bine, pana devine moale si lipicioasa. Adaugam gogosarii taiati fasii mici si ciupercile tocate la o marime medie, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Punem un strat de pasta de carne in tava si aranjam cuburi de branza tip Ementhaler. Acoperim cu pasta de carne si mai punem inca un rand de cuburi de cascaval, terminand cu un strat de pasta de carne. Este bine ca tava sa fie mai inalta decat stratul final de carne, caci va lasa lichid in timpul coacerii si acesta ar putea curge in cuptor. Nivelam cu mana umeda.

Coacem cozonacul de carne tip pizza in cuptorul preincalzit la 110°C timp de 1 h acoperit si inca 1 h si 30 minute fara sa fie acoperit. In momentul in care scoatem folia de pe acesta putem sa scurgem apa lasata de carne.

Il putem manca imediat cum il scoatem din cuptor cu o salata verde si cativa cartofi pe post de garnitura (sau cu o salata bavareza de cartofi ca sa fim mai apropiati de zona ce ne-a dat aceasta reteta), dar este perfect si rece la micul dejun, in pachetel, putem sa prajim a doua zi ce ne ramane sau il luam cu noi la picnic.

Va propun sa incercati reteta acestui cozonac de carne si va asigur ca nu veti regreta.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!