Oua grecesti |
- 2 oua;
- 100 g bacon;
- 100 g telemea de oi;
- 1 ceapa medie;
- 2 rosii mari;
- 1 ardei gras verde mediu;
- 1 ardei iute mic;
- 1 lingurita ulei de masline
- sare
- busuioc, oregano si patrunjel;
Mod de preparare:
Baconul taiat cubulete sau fasiute se pune intr-o tigaie incinsa. Cand s-a rumenit se adauga ceapa, curatata si tocata marunt care se caleste la foc mediu. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se pune si ardeiul, in prealabil, spalat, curatat si taiat cubulete sau feliute. Ardeiul iute se curata sau nu de seminte dupa cum se doreste.
Rosiile spalate si taiate cubulete se pun ultimele, dupa ce s-a calit si ardeiul. Cand s-a format un sos lichid din zeama rosiilor, se pun ouale si un capac. Se fac la foc mic pana se coaguleaza albusul si ramane moale galbenusul. Odata cu ouale, pe langa ele, se pune si telemeaua rasa sau faramitata. Cu doua minute inainte de final se pun verdeturile tocate marunt si uleiul de masline
Se mananca fierbinte cu paine neagra!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.