Iata o reteta ingenioasa, pe care o puteti incarca daca vreti sa incercati si altceva: Galuste de cartofi umplute cu carnati.
Galuste de cartofi umplute cu carnati |
-1/2 kg cartofi
-100-150 gr faina -1 ou
-1 lingurita cu ulei
-3 carnati subtiri
MOD DE PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja,in apa cu un pic de sare.
Dupa ce s-au fiert si s-au racorit putin,se decojesc si se paseaza ca pentru piure.
In cartofii pasati se adauga oul,sare dupa
gust (atentie! si carnatii au sare), uleiul si faina.
Se framanta un aluat care trebuie sa se desprinda de pe maini.
Cantitatea de faina poate fi marita daca nu se dezlipeste de pe maini.
Carnatii se taie rondele mici sau cubulete si se prajesc rapid, dar nu complet.
Din aluatul de cartofi se modeleaza bile de marime medie, se pun
in podul palmei, se face o adancitura in care se adauga cubulete de
carnati.
Se acopera cu aluat.
Se pun gogosile la prajit in baie de ulei si se scot pe servetele absorbante.
Sunt delicioase alaturi de salata de rosii, varza, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.