Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Nu se poate sa nu placa tuturor mancarica aceasta! Sosuletul format, ma inebuneste, e demential, sa-ti lingi degetele!
Tocanita de pui cu smantana |
– pulpele superioare + inferioare + pieptul de la un pui
– o ceapa mare + una mica
– 4 linguri pline cu smantana
– o lingura faina
– 100 ml lapte rece
– 300 ml supa pui/legume
– boia
– sare
– patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Am sarat carnea (de pe care am curatat pielea) si am prajit-o intr-o lingura de unt si una de ulei, pana s-a coagulat sangele, apoi am scos-o si am pastrat-o la cald.
Am mai adaugat o lingura de ulei, si am prajit ceapa, peste care am presarat boia, nu foarte multa.
Cand ceapa s-a muiat, am adaugat carnea, supa fierbinte, si am lasat sa fiarba cu capac, dar fara sa fie acoperita total cratita.
Intre timp am pregatit ingroseala, am amestecat smantana, faina si laptele si le-am omogenizat bine-bine.
Cand sosuletul a scazut, si carnea incepea sa se desprinda de pe os, am tras cratita de pe foc si am adaugat ingroseala.
Am mai lasat sa dea cateva clocote, si am stins focul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.