Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Acest gen de sarmale de post o să îl mai găsiți și sub denumirea de ”sarmale mănăstirești”. Probabil pentru că de acolo, adică de la o mănăstire, a venit și această idee de a pune nucă în compoziția de sarmale.
Sarmale de post cu miez de nucă |
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 păstarnac
- 1 cartof
- 150 grame de orez
- 75 ml ulei
- 150 nucă măcinată
- 150 bulion
- 100 grame pesmet
- sare, piper după gust
- varză murată sau dulce pentru învelit
Mod de preparare:
- Punem orezul în apă călduță cât să-l cuprindă și-l lăsăm la hidratat o oră.
- Spălăm și curățăm legumele apoi le tăiem sau dăm pe răzătoare, după caz.
- Între timp spălăm legumele și le curățăm. Tăiem ceapa mărunt iar morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoarea mică.
- Punem uleiul într-o tigaie, îl încălzim și adăugăm ceapa și morcovul. Lăsăm la călit câteva minute după care adăugăm cartofii și mai gătim alte 2-3 minute.
- Adăugăm bulionul și lăsăm 5 minute să se gătească împreună după care dăm de pe foc.
- Adăugăm orezul scurs, pesmetul, nuca sarea și piperul după gust. Amestecăm și lăsăm să se răcească.
- Atentie! Puneți sare cu măsură. Foile de la varza murată sunt și ele sărate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.