Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Da, exista si asa ceva. Se poate si asa, fara carne. Nici eu nu stiam despre asta pana de curand, cand o prietena a blogului mi-a spus ca a facut si ca neaparat sa incerc si eu sa vad cum este.
Piftie vegana cu ciuperci |
Ingrediente:
- 200 grame de nicoreti fierti in prealabil
- 60 grame de perle de tapioca
- 600 ml apa rece
- o lingurita de mirodenii ”Belsug din natura”
- o lingurita de sare (sau dupa gust)
- 5-6 catei de usturoi
- doua linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
- Macinam perlele de tapioca cu ajutorul unei rasnite de cafea (Poti folosi si perlute nemacinate sau faina) si punem apa cu mirodeii (zeama de legume) peste ele.
- Lasam la inmuiat 10 minute, timp in care taiem ciupercile
fasii/cubulete si ne ocupam de cateii de usturoi. Doi catei ii tocam
marunt si restul ii pasam cu presa speciala.
- Punem uleiul in tigaie si cand e incins adaugam cateii de usturoi tocati marunt, ii lasam jumatate de minut sa se rumeneasca si apoi adaugam ciupercile taiate si calim impreuna pentru 5-6 minute cat sa prinda gust. Dam deoparte si lasam la racit.
- Punem tapioca la fiert, la foc mediu si mai amestecam din cand in cand daca folosim faina de tapioca sau daca rasnim perlutele. Ca sa nu se prinda de fund. Fierbem tapioca pana cand devine translucida.
- Cand este gata, lasa cinci minute la racit dupa care adaugam usturoiul pisat si ciupercile, amestecam si punem apoi in boluri mici pentru inchegat si racit.
Sa aveti pofta la piftie vegana cu ciuperci!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.