Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cantitatile de ingrediente folosite, se pot mari in functie de numarul de persoane din familie sau pentru diferite ocazii ( evenimente )
Chiftelute din ciuperci ( de post) |
2 cartofi potriviti ( cartofii se pot inlocui si cu conopida fiarta )
500 ciuperci proaspete Champignon
2 felii de paine franzela/toast sau pesmet ( 3 linguri )
3-4 catei usturoi
1/2 legatura patunjel proaspat
sare, piper
Pentru decor si servit:
salata verde/paste fierte cu spanac
felii de lamaie
Mod de preparare:
Ciupercile in starea lor proaspata se vor curata de pielita si picioruse, apoi mixate sau taiate foarte marunt, adaugate intr-un vas incapator, amestecandu-se cu restul de ingrediente: cartofii fierti si dati pe razatoarea cu ochiuri mari, cateii de usturoi rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, feliile de paine inmuiate in putina apa si stoarse bine, patrunjelul proaspat tocat fin, sare si piper.
Totul se va amesteca cu o spatula sau cu mana, apoi se vor forma chiftelute plate, care se vor coace in tava de aragaz tapetata cu harie de copt unsa cu ulei vegetal, in cuptorul preincalzit la 175 grade, cca 20-25 minute ( pana vor deveni aurii, cu o textura crocanta la exterior si moale in interior ).
Chiftelutele din ciuperci de post se vor pot servi fie alaturi de o salata verde, fie alaturi de paste fierte cu spanac si cateva felii de lamaie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.