Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Însă pentru a face acești melcișori din aluat de foietaj nu ai nevoie nici de mari cunostințe tehnice în ale gătitului și nici nu îți răpește mult timp pe care deja nu îl ai.
Melcisori din aluat de foietaj cu nuca si gem |
- 400 grame de aluat de foietaj
- 350 grame de gem asortat
- 100 grame de nuca macinata
Mod de preparare:
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim tava de la cuptor. Punem pe ea hârtie de copt.
- Amestecăm gemul cu nuca măcinată.
- Întindem foaia de aluat de foietaj pe masa de lucru.
- Ungem foaia cu amestecul de nucă și gem întinzându-l uniform pe toată suprafața.
- Rulam strând pe lungime obținând un sul de aluat umput cu gem.
- Tăiem, cu ajutorul unui cuțit bucăți late cam de un deget și le așezăm în tavă
- Dăm tava la cuptor pentru 20 minute, până când se rumenesc melcișorii noștri.
- Când sunt gata scoatem tava din cuptor, lăsăm la răcit, presărăm zahăr pudră și servim cu poftă.
Poftă bună să aveți!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.