Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ce făcea mam noastre când în gospodărie bătea vântul, când mai era câte un pic din fiecare aliment și ea, săraca, avea de hrănit o „armată” de guri flâmânde?
Tigaie „Mic dejun” |
- 2 cartofi
- 4 ouă
- 6 felii de bacon/șuncă/ciolan afumat
- 1 ceapă
Condimente:
- praf de usturoi,
- sare,
- piper,
- boia,
- busuioc - după gust
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii dar nu până la final (nu trebuie să fie fărâmicioși ca pentru piure), taie-i cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană). Între timp, călește ceapa într-o tigaie mare (în ea vei găti totul). Când devine sticloasă, adaugă cartofi peste, asezonează cu condimentele.
- Adaugă fâșiile de bacon prăjite în prealabil peste, mai adaugă condimente dacă simți că este necesar.
- Sparge 4 ouă (ca pentru ochiuri) peste, pune capacul și scoate pentru servit când sunt gata ouăle.
Opțional:
- Poți presăra pătrunjel proaspăt deasupra și, dacă ai, cașcaval sau parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.