Dupa parerea mea, ficatul de curcan. pregatit cum se cuvine, este o adevarata delicatesa culinara.
Tocanita din ficat de curcan, bacon si ciuperci |
ficat de pasare (pui, curcan),
costita afumata/ bacon afumat,
ulei de floarea soarelui,
ciuperci,
usturoi,
vin alb, sec,
suc de rosii,
rosii uscate la soare si conservate in ulei de masline,
sare grunjoasa,
piper boabe,
cimbru uscat,
foi de dafin,
patrunjel verde.
Mod de preparare:
Costita afumata taiata bucatele si usturoiul taiat felii subtiri se calesc impreuna intr-o tigaie cu margini inalte, la foc potrivit, amestecand cu o lingura de lemn, sa nu se arda costita.
Ciupercile feliate se
calesc impreuna cu costita afumata atunci cand este suficienta grasime
lasata de costita, in tigaie. Ciupercile trebuie sa fie rumeni
Se asezoneaza cu putina sare grunjoasa (costita/ baconul sunt destul de sarate), piper boabe proaspat macinat si cimbru uscat.
Se picura vin alb, sec, pentru a da delicatete preparatului.
In tigaie se adauga suc de rosii si cateva felii subtiri de rosii deshidratate, conservate in ulei. Rosiile deshidratate aduc un spor de delicatete in preparat.
Nu este nicio greseala ! In loc de suc de rosii si rosii deshidratate se poate folosi pasta de rosii diluata in putina apa calduta si chiar o cutie cu rosii in bulion.
Ingredientele se amesteca cu o lingura din lemn pentru omogenizare.
Intr-o cratita se calesc in ulei de floarea soarelui, ficatei de curcan, intregi, impreuna cu cateva rondele de ceapa si felii fine de ardei iute.
Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat. Se poate adauga o frunza de dafin si picura vin alb, sec.
Baconul si ciupercile calite amestecate cu suc de rosii se adauga peste ficateii de curcan, caliti. Se amesteca ingredientele folosind o lingura din lemn. Preparatul se da in cateva clocote pentru omogenizarea gusturilor.
Se presara patrunjel verde tocat fin.
Preparatul se serveste cald, cu mamaliga calda sau cu mamaliga rece data prin ulei de masline si pusa pe gratar.
Ca garnitura se pot folosi chiftelute din legume la cuptor sau trase in ulei de masline in tigaie.
Gurmanzii profesionisti nu vor refuza mustarul pentru ficatei si/ sau mujdeiul de usturoi cu iaurt pentru chiftelutele din legume.
Paharul cu vin rosu trebuie sa fie la indemana mesenilor, pentru un festin reusit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.