Ficatul Stroganoff cu ciuperci este un fel de mâncare popular, care se prepară după principiul rețetei clasice de vită Stroganoff. Toate ingredientele se prăjesc pe rând, iar apoi se înnăbușă în sos de smântână. Dacă veți urma cu strictețe instrucțiunile, veți obține o mâncărică incredibil de suculentă și gingașă.
Ficat Stroganoff cu ciuperci |
-600 g de ficăței de pui;
-300 g de ciuperci (Champignon, Pleurotus);
-o ceapă mare;
-1-2 căței de usturoi;
-o lingură rasă de făină;
-300 ml de smântână fermentată sau pentru gătit;
-ulei — pentru prăjit;
-sare, piper negru măcinat — după gust;
-verdeață proaspătă — pentru servit.
MOD DE PREPARARE:
1.Curățați ficățeii de pielițe, vase și alte părți inutile. Spălați-i, uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie și tăiați-i în bucățele (în mod ideal — fâșii cu lungimea de 5 cm și lățimea de 1 cm).
2.Mărunțiți ceapa și usturoiul.
3.Tăiați ciupercile în feliuțe sau sferturi.
4.Încingeți puțin ulei într-o tigaie. Adăugați ceapa și prăjiți-o până va deveni transparentă. Scoateți-o din tigaie.
5.Adăugați usturoiul și ciupercile în tigaie. Prăjiți-le până se va evapora tot lichidul. Scoateți-le din tigaie.
6.Adăugați încă puțin ulei în tigaie. Adăugați ficățeii și prăjiți-i pe toate părțile, pe parcursul a 2-3 minute.
7.Amestecați smântâna cu făina.
8.Adăugați ciupercile, ceapa și usturoiul înapoi în tigaie. Asezonați totul cu sare și piper negru măcinat. Turnați smântâna și amestecați. Înnăbușiți mâncărica sub capac, pe parcursul a 3-5 minute.
9.Serviți-o fierbinte, presărându-o cu verdeață proaspătă.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.