Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Imi place sa prepar cartofii de fiecare data altfel. Si in oice combinatie ies tare gustosi. De data aceasta i-am combinat cu sunca presata si i-am aromatizat cu busuioc.

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Gratin de cartofi, cu sunca presata

INGREDIENTE:

  • 1 kg cartofi albi
  • 25 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • patrunjel verde

MOD DE PREPARARE:

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari.

Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea.

Amestecam usor cartofii prin grasimea din tava, ca sa fie unsi pe toate partile, presaram condimente si sare peste ei si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Amestecam ouale cu smantana si putina sare.

Sunca presata o dam pe razatoare, la fel si cascavalul.

Scoatem tava din cuptor si transferam cartofii intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt, dar putin de tot, pentru ca mai au si carofii putina grasime pe ei.

Presaram deasupra cartofilor, sunca presata si cascavalul si ii acoperim cu ouale amestecate cu smantana.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand cartofii se rumenesc frumos la suprafata.

Optional ii decoram cu patrunjel verde sau marar, dupa preferinte.

Noi i-am servit alaturi de friptura de pui si au fost grozav de buni!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!